به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

در سال‌های اخیر با روی کار آمدن مصالح نوین، فرایند ساختمان‌سازی به مراتب ساده‌تر از گذشته شده است. عرشه فولادی نیز یکی از این محصولات پرکاربرد و در عین حال مقرون به صرفه است که به جای تجهیزات چوبی موقع بتن ریختن مورداستفاده قرار می‌گیرد. در این مقاله با جزئیات بیشتری توضیح می‌دهیم که عرشه فولادی چیست، چه ویژگی‌ها و کاربردهایی دارد و چرا باید/نباید از آن‌ها در پروژه ساختمانی خود استفاده کنید. از شما دعوت می‌کنیم تا انتها همراه ما باشید.

دیتیل سقف عرشه فولادی چیست؟

سقف‌های عرشه فولادی سازه‌هایی هستند که از متریال فلزی موج‌دار و با شکل هندسی خاصی ساخته می‌شوند. این سقف‌ها به نام‌های دیگری شامل عرشه فلزی، متال دک، عرشه کفی و عرشه Q نیز شناخته می‌شوند و علاوه بر سقف، در اجرای کف ساختمان‌ها هم مورداستفاده قرار می‌گیرند. در تولید سقف عرشه فولادی مواد مختلفی استفاده می‌شود که فولاد گالوانیزه یکی از پرکاربردترین آن‌هاست. این متریال خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مناسبی دارد و در عین حال مقرون به صرفه است. بنابراین با استفاده از آن در انواع پروژه‌های ساختمانی هزینه ساخت سوله کاهش می‌یابد.

مزایای سقف عرشه فولادی چیست؟

اولین و مهم‌ترین مزیت سقف عرشه فولادی، سرعت اجرای بالای آن‌هاست. این سقف‌ها وزن کمی دارند و برای جابجایی آن‌ها نیازی به جرثقیل نیست. از این رو به راحتی و در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توان آن‌ها را به محل ساخت و ساز منتقل و نبشی کشی ساختمان را تکمیل کرد. ضمن اینکه وزن سبک این سقف‌ها، بار مرده را کاهش می‌دهد و سازه را در برابر زلزله محکم‌تر می‌کند؛ چرا که سقف عرشه فولادی نسبت مقاومت به وزن بسیار بالایی دارد.

علاوه بر این، سقف‌های عرشه فولادی به صورت قالب دائمی عمل می‌کنند و از این رو، هنگام اجرای سقف مرحله قالب‌بندی حذف می‌شود. به این ترتیب، دیگر مشکلاتی مانند باز شدن قالب‌ها یا گیر کردن پای افراد در آرماتورها به وجود نمی‌آید. مزیت دیگر سقف عرشه فولادی این است که با اجرای آن ضخامت سقف کاهش یافته و در مصرف مصالح مانند بتن صرفه‌جویی می‌شود.

عبور دادن کابل‌ها و لوله‌ها در سقف عرشه فولادی به راحتی انجام می‌شود و اجرای آن‌ها به دلیل نظم و یکپارچگی از زیبایی بصری خوبی برخوردار است. با توجه به روکش گالوانیزه سقف عرشه فولادی در برابر شرایط مختلف آب و هوایی مانند گرما و رطوبت مقاومت بالایی داشته و امکان عایق‌سازی در برابر صدا و حرارت هنگام اجرای آن وجود دارد.

معایب سقف عرشه فولادی چیست

معایب سقف عرشه فولادی چیست؟

در این بخش توضیح می‌دهیم که معایب سقف عرشه فولادی نسبت به دیگر سقف‌ها مانند سقف کناف چیست. ورق‌های این نوع سقف‌ها در عین مقاومت بالا، در برابر ضربه‌های شدید آسیب‌پذیر هستند. بنابراین باید هنگام بارگیری و استفاده با احتیاط حمل و نقل شوند. عیب دیگر این سازه‌ها این است که مستعد خوردگی هستند. همچنین در زمان اجرای آن باید فرد مجربی بر جوش‌ها کنترل و بر کل کار نظارت داشته باشد؛ در غیر این صورت با انتخاب ابعاد و ضخامت نادرست ورق، ارتفاع عرشه و فواصل تیرریزی تیرهای فرعی احتمال لرزش در سقف وجود دارد.

کاربرد سقف عرشه فولادی چیست؟

قبل از خرید هر نوع متریالی، چه خرید فوم پلی اتیلن و چه مصالح موردنیاز برای اجرای سقف عرشه فولادی، باید با کاربردهای آن آشنایی داشته باشید. با توجه به مزایایی که درباره سقف عرشه فولادی توضیح دادیم، این سقف‌ها کاربردهای مختلفی دارند. اصلی‌ترین کاربرد آن‌ها ساخت سقف با اسکلت بتنی و فلزی برای سازه‌های مختلف و به ویژه ساختمان‌های اداری است. علاوه بر این، در ساختمان‌های تجاری و صنعتی با تعداد طبقات بالا این نوع سقف‌ها اجرا می‌شود؛ زیرا با استفاده از آن‌ها، اسکلت ساختمان متحمل وزن زیادی نشده و سرعت اجرا بسیار بالا خواهد بود.

کاربرد دیگر سقف عرشه فولادی در ساخت انبارها و سوله‌هاست که عایق بودن در برابر صدا و حرارت و مقاومت در برابر آتش‌سوزی، ویژگی‌های مهمی برای سقف این سازه‌ها محسوب می‌شود. ضمن اینکه سقف عرشه فولادی در برابر رطوبت و باران نیز استحکام بالایی از خود نشان می‌دهد و از این رو بهترین نوع سقف برای انبارها و منازلی است که در مناطق مرطوب و شرجی قرار دارند. آخرین کاربرد این سقف‌ها با توجه به ظرافت و زیبایی آن‌ها در ساخت مدارس، آسایشگاه‌ها، ورزشگاه‌ها و سینماهاست.

انواع سقف عرشه فولادی چیست

انواع سقف عرشه فولادی چیست؟

سقف‌های عرشه فولادی براساس اینکه جنس پلیت چیست، چه شکل و ابعادی داشته و در چه مواردی استفاده می‌شود، انواع مختلفی دارند. به طور کلی این سقف‌ها در سه مدل معمولی، کامپوزیتی و قالبی تولید و ساخته می‌شوند که هر کدام بال‌هایی با عمق و عرض مختلف (فاصله دندانه‌ها) داشته و در برخی موارد آج دارند. مدل‌های مختلف سقف عرشه فولادی عبارتند از:

  • سقف عرشه فولادی معمولی:
    • نوع A: دارای دندانه‌های باریک
    • نوع B: دارای دندانه‌های پهن
    • نوع F: دارای دندانه‌های متوسط
    • نوع N: دارای دندانه‌های عمیق و پهن
  • سقف عرشه فولادی کامپوزیت:
    • نوع SB: در سه مدل بال صاف و آجدار
  • سقف عرشه فولادی قالبی:
    • نوع S3
    • نوع TF 75
    • نوع TF 150

انتخاب هر کدام از موارد فوق، باید با نظارت و مشورت افراد متخصص و مجرب انجام شود.

قیمت سقف عرشه فولادی چقدر است؟

با توجه به نوسانات بازار آهن قیمت محصولات فولادی روزانه و حتی بعضا ساعتی در حال تغییر است و متاسفانه نمی‌توان دقیقا تخمین زد که قیمت سقف عرشه فولادی یا ساندویچ پانل چیست. عواملی از جمله هزینه تمام شده مواد اولیه، ابعاد و ضخامت عرشه، ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی و مکانیکی سازه، نوسانات بازار ارز و میزان عرضه و تقاضا، کارخانه تولید کننده و برند ارائه دهنده سقف بر قیمت نهایی سقف عرشه فولادی تاثیرگذار هستند.

قیمت سقف عرشه فولادی

خرید مصالح موردنیاز برای اجرای سقف عرشه فولادی از فروشگاه هامون عایق

در این مقاله توضیح دادیم عرشه فولادی چیست، چه کاربردها، مزایا و معایبی دارد و قیمت اجرای آن تحت تاثیر چه مواردی است. شما می‌توانید انواع و اقسام متریال و مصالح موردنیاز برای اجرای سقف عرشه فولادی را از فروشگاه هامون عایق سفارش دهید و هر کجای ایران که باشید، در محل ساخت و ساز مدنظر خود تحویل بگیرید. در پایان از شما دعوت می‌کنیم هر سوال یا تجربه‌ای درباره عرشه فولادی دارید، در بخش نظرات این مقاله با ما و دیگر همراهان عزیز و همیشگی هامون عایق به اشتراک بگذارید.