به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

سوله‌های بزرگ و عظیم برای بیشتر ما کارخانجات تولیدی را تداعی می‌کنند که در آن صدها کارگر مشغول به کار هستند. در صورتی که سوله‌ها انواع مختلف و به تبع آن، کاربردهای گوناگونی دارند. در این مقاله با انواع سوله‌ها آشنا می‌شوید و کاربرد هر کدام را می‌خوانید. بنابراین اگر شما هم قصد خرید یا ساخت سوله‌ای را دارید، از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این مطلب کاربردی همراه ما باشید.

1. سوله سنگین؛ انواع سوله‌های سبک و سنگین چه تفاوتی با هم دارند؟

اگر تجربه ساخت سوله را داشته یا از کسانی که چنین تجربه‌ای دارند درباره انواع سوله سوال کرده باشید، حتما می‌دانید که بسیاری از افراد سوله‌های سنگین را به نام سوله سنتی می‌شناسند.

در واقع اولین سوله‌هایی که در ایران مورداستفاده قرار گرفت، سوله‌های سنگین بود که از تیرآهن ساخته می‌شوند. طول و وزن زیاد تیرها و ستون‌های مورداستفاده در ساخت این سوله، از جمله ویژگی‌های بارز آن است. براین اساس نمی‌توان از پروفیل در این سوله‌ها استفاده کرد.

برای ساخت این سوله‌ها قاب‌ها و ستون‌های فولادی پس از جوشکاری به محل احداث سوله منتقل می‌شوند و در آنجا آن‌ها را با پیچ و مهره یا جوشکاری به هم وصل می‌کنند تا سازه اصلی ساخته شود.

در صورتی که زمان کافی برای احداث وجود داشته باشد، توصیه می‌شود قاب و ستون‌ها به یکدیگر پیچ و مهره شوند؛ چرا که با وجود طولانی‌تر شدن مدت زمان مونتاژ، اتصال پیچ و مهره استحکام و دوام بیشتر سازه را تضمین می‌کند و از طرف دیگر، می‌توان در مواقع موردنیاز اجزا را جدا و سوله را منتقل کرد.

کاربرد انواع سوله

کاربرد سوله سنگین چیست؟

سوله‌های سنگین بیشتر برای کارخانجات تولیدی و صنعتی بزرگ کاربرد دارند و صرفا برای مشاغل عظیمی مانند پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها احداث می‌شوند. اما عیب سوله صنعتی چیست؟ به دلیل وزن بالا، نمی‌توان از این سوله‌ها در برخی محل‌های خاص استفاده کرد و در این مواقع، سوله‌های سبک مورداستفاده قرار می‌گیرند. در بخش بعد بیشتر با تفاوت سوله سبک و سنگین آشنا می‌شوید.

2. انواع سوله سبک یا انواع سولی خرپایی

دومین مدل سوله‌ها، به سوله خرپا یا سبک معروف هستند که با لوله‌ها یا قوطی‌های با ضخامت کم ساخته می‌شوند. برخلاف آنچه احتمالا در نگاه اول به نظر می‌رسد، حتی با وجود حذف تیر ورق‌های فولادی یا تیرآهن، مقاومت و کیفیت سوله‌های سبک کمتر از سوله سنگین نیست و بعضا به سازه‌های مادام‌العمر شهرت دارند.

مهم‌ترین نکته برای ساخت این سوله‌ها این است که سازنده باید تخصص و مهارت بالایی در طراحی و ساخت داشته باشد؛ چرا که کوچکترین ایراد فنی، می‌تواند به قیمت فروریختن سوله تمام شود.

معمولا سوله‌های سبک از جنس پروفیل صنعتی هستند و به همین دلیل وزن کمی دارند. مزیت دیگر این سوله‌ها، دهانه قابل انعطاف آن‌هاست که براساس نیاز کاربر قابل تغییر است (دیگر انواع سوله این ویژگی را ندارند).

برای مثال می‌توان بدون هیچ ستونی میانی دهانه سوله‌های خرپایی را تا بیش از 100 متر نیز طراحی کرد. علاوه بر این، سوله‌های خرپایی با وجود استفاده از متریال مرغوب و دوام بالا، قیمت تمام شده کمتری دارند و طراحی و ساخت آن‌ها طی مدت زمان کوتاهی انجام می‌شود.

کاربرد سوله خرپایی چیست؟

مزایایی که در بخش قبل برای سوله‌های سبک توضیح دادیم، تنها مشتی از خروار خصوصیات این سوله‌هاست. با توجه به موارد مذکور و همچنین مقاومت بالای سوله‌های خرپایی در برابر شرایط محیطی و حوادث احتمالی، این سوله‌ها در صنایع مختلفی کاربرد دارند.

آشنایی با کاربرد سوله خرپایی

با این حال بیشترین مورد مصرف این سوله‌ها در انبار‌ها، گاوداری‌ها، نمایشگاه‌ها، خطوط تولید و اسکان‌های اضطراری است. در صورتی که مراحل ساخت سوله به درستی انجام شده باشد، سوله‌های خرپایی ماندگاری و طول عمر زیادی دارند و از این رو برای احداث استخرها و سالن‌های ورزشی نیز مورداستفاده قرار می‌گیرند.

3. سوله UBM؛ سومین مورد از انواع سوله

یکی دیگر از سوله‌هایی که اخیرا وارد بازار ساخت‌وساز شده، سوله UBM است که طراحی آن با استفاده از نرم‌افزارهای خاص انجام می‌شود و ساختار پیچیده‌ای دارند. سوله‌های UBM نوعی سوله پیش ساخته نیستند و مراحل ساخت آن، در همان محل احداث صورت می‌گیرد.

ماده اصلی مورداستفاده در ساخت این سوله‌ها، ورق‌های گالوانیزه است که ابتدا به صورت خام به محل احداث برده می‌شوند و در آنجا با دستگاه‌های رول فورمینگ، فرم می‌گیرند. در نهایت ورق‌ها بعد از فرم‌گیری، با دستگاه سیمر به یکدیگر دوخته می‌شوند. معمولا برای سقف این سازه‌ها از پلی اورتان استفاده می‌کنند.

سوله‌های UBM نسبت به انواع سوله‌های سنگین فرایند ساخت سریع‌تری دارند و با توجه به عدم استفاده از فولاد، هزینه ساخت آن‌ها نیز کمتر است. همچنین به دلیل قوس زیادی که در طراحی این سوله‌ها در نظر گرفته می‌شود، در مقابل برف و باد و دیگر شرایط نامساعد جوی استقامت بالایی دارند. ضمن اینکه با توجه به پوشش پلی‌اورتان، گرما و سرما به راحتی به سوله‌های UBM نفوذ نمی‌کند.

کاربرد سوله UBM

کاربرد سوله UBM چیست؟

نکته مهم اینکه اگر به دنبال سوله برای مرغداری خود هستید، دور سوله‌های UBM را خط بکشید؛ چرا که پلی‌اورتان بو و باکتری‌ها را به خود جذب می‌کند و نمی‌توان آن را ضدعفونی کرد. بر این اساس، سوله‌های UBM برای مصارف بیمارستانی، دارویی و غذایی نیز ممنوع است. برای ساخت ورزشگاه‌ها، احداث پارکینگ، سالن‌های همایش و مراکز تجاری از سوله‌های UBM استفاده می‌شود.

خرید بهترین محصولات عایق انواع سوله از فروشگاه هامون عایق

در این مقاله انواع سوله‌ها را معرفی کردیم و توضیح دادیم هر سوله چه کاربردی دارد. مهم‌ترین نکته برای ساخت انواع سوله‌ها عایق بندی مناسب سقف و دیوارها با پشم شیشه و پشم سنگ باکیفیت است. شما می‌توانید انواع پشم سنگ و شیشه موردنیاز برای عایق بندی انواع سوله‌ها را از فروشگاه هامون عایق سفارش دهید. در پایان از شما دعوت می‌کنیم هر سوالی در این باره دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر همراهان عزیز و همیشگی هامون عایق به اشتراک بگذارید.