به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

سوله‌ها از کاربردی‌ترین سازه‌ها برای مشاغلی هستند که به فضای بزرگی چه برای کار و چه انبار نیاز دارند. در گذشته اکثر سوله‌ها به این صورت ساخته می‌شدند که قطعات آن شامل ستون‌ها به محل احداث سوله آورده شده و در آنجا با پیچ و مهره یا جوشکاری مونتاژ می‌شدند.

این کار مستلزم صرف هزینه بسیار و کار متخصصانی بود که باید در محل احداث سوله حضور می‌داشتند و زمان بسیاری را صرف ساخت یک سوله می‌کردند. از این رو، برای رفع چنین مشکلاتی سوله‌های پیش ساخته روی کار آمدند. در این مقاله هر آنچه را که باید درباره سوله پیش ساخته و مزایا و معایب آن بدانید، در اختیار شما قرار می‌دهیم. بنابراین اگر شما هم به دنبال احداث یا خرید سوله‌ای هستید، مطالعه مطلب کاربردی پیش رویتان را از دست ندهید.

سوله پیش ساخته چیست؟

سوله‌های پیش ساخته همان طور که از نام آن‌ها پیداست، به سوله‌هایی می‌گویند که تمام مراحل طراحی و ساخت در محل شرکت سوله سازی یا کارخانه انجام می‌شود. سپس سوله آماده و ساخته شده را به محل موردنظر منتقل و در آنجا نصب می‌کنند. اجزای اصلی سوله‌های پیش ساخته که در کارخانه مونتاژ می‌شوند، عبارتند از:

  • ستون
  • رفتر والپست
  • پرلین
  • تیر کرین
  • میل مهار یا سگراد
  • بولت
  • بادبند
  • سقفی و دورتادور
  • کف ستون
  • قوطی
  • تیر
  • آب چکان تکیه‌گاه جرثقیل

با وجود همه قطعات فوق، این سوله‌ها وزن سبک‌تری نسبت به سوله‌های سنگین سنتی دارند و بنابراین جابه‌جایی آن‌ها چندان کار دشواری نیست.

آشنایی با مزایای سوله پیش ساخته

مزایای سوله پیش ساخته

مزایای سوله پیش ساخته صرفا محدود به هزینه ساخت پایین آن نیست و در واقع این سوله‌ها ویژگی‌های فوق‌العاده‌ای دارند که آن‌ها را تا این اندازه بین مشاغل و صاحبان کسب‌وکارهای گوناگون محبوب ساخته است. در این بخش مزایای سوله‌های پیش ساخته را می‌خوانید.

قیمت سوله پیش ساخته

یکی از ویژگی‌هایی که در نگاه اول نظر همه کارفرمایان را به خود جلب می‌کند، قیمت پایین‌تر سوله‌های پیش ساخته است. از آنجایی که همه مراحل ساخت سوله در کارخانه انجام می‌شود، نیازی به خرید مصالح و پی‌ریزی‌های موردنیاز برای احداث سوله‌های سنگین نیست. در بسیاری از موارد هزینه تهیه یک سوله پیش ساخته تا 30 درصد کمتر از مبلغی است که باید بابت ساخت در محل و نصب سوله‌های سنگین بپردازید.

وزن سوله پیش ساخته

برای ساخت انواع سوله‌های سنگین، از متریال‌های سنگین وزنی مانند فولاد استفاده می‌شود. در نتیجه علاوه بر قیمت تمام شده بیشتر، سوله وزن زیادی دارد و روی بسیاری از مکان‌های موردنظر به دلیل نوع خاک آن، قابل احداث نیست. در مقابل، برای ساخت سوله‌های پیش ساخته مصالحی مورداستفاده قرار می‌گیرد که وزن کمی داشته باشند؛ چرا که این سوله‌ها باید پس از ساخت به محل احداث منتقل شوند.

دهانه بزرگ سوله پیش ساخته

یکی از نکات مهم هنگام تعیین طرح سوله، توجه به اندازه دهانه است که باید با توجه به کاربری آن انتخاب شود. از آنجایی که مصالح سوله‌های سنگین سایز و حجم زیادی دارند، معمولا نمی‌توان دهانه این سوله‌ها را از حدی بزرگ‌تر ساخت و در نتیجه اندازه ورودی و خروجی این سوله‌ها کاهش می‌یابد. سوله‌های پیش ساخته چنین مشکلی هم ندارند و به دلیل طراحی و ساخت متمایز فضای بیشتری را برای رفت‌وآمد فراهم می‌کنند.

چرا باید از سوله پیش ساخته استفاده کنیم

طول عمر بالای سوله‌های پیش ساخته

کم نیستند کسانی که برای کاهش هزینه‌های ساخت سوله‌های سنگین، خودشان دست به کار می‌شوند و بدون اینکه فوت‌وفن مهندسی کار را در نظر بگیرند، قطعات را در محل احداث مونتاژ می‌کنند. در بسیاری از موارد، این عدم تجربه و تخصص کامل در ساخت و اجرایی کردن سوله‌های سنگین به قیمت خراب شدن سازه و از دست رفتن سرمایه هنگفت کارفرما تمام می‌شود.

بنابراین توصیه می‌شود به جای این کار برای اینکه سوله هم قیمت کمتر و هم طول عمر بالایی داشته باشد، از سوله پیش ساخته استفاده کنند. از آنجایی که کلیه فرایندهای مونتاژ مصالح و قطعات در کارخانه انجام می‌شود، سوله‌های پیش ساخته استحکام زیاد و طول عمر بالایی دارند و می‌توانند سال‌ها نیاز کارخانه‌ها و شرکت‌های مختلف را بدون کوچکترین نقصی برطرف کنند.

 سازگاری سوله پیش ساخته با محیط زیست و شرایط مختلف جوی

آخرین مزیت اینکه سوله‌های پیش ساخته سبک مانند سوله خرپا، این است که امکان تطبیق آن با شرایط مختلف محیطی وجود دارد. در واقع می‌توان مصالح، پوشش‌ها و عایق‌های سوله‌های پیش ساخته را مطابق با شرایط آب و هوایی که قصد دارید سوله را در آنجا احداث کنید، انتخاب کرد. به این ترتیب سوله پیش ساخته سفارشی شما طول عمر زیادی خواهد داشت. از طرف دیگر، فرایند پیش ساختن و مونتاژ قطعات در کارخانه، میزان هدررفت مصالح و تولید زباله را به حداقل می‌رساند.

معایب سوله پیش ساخته

معایب سوله پیش ساخته

تنها عیب سوله‌های پیش ساخته این است که با توجه به محدودیت‌های مربوط به وزن و مقاومت مصالح ساخت موردنیاز، این سوله‌ها در ابعاد نسبتا کوچکی ساخته می‌شوند تا به راحتی قابل حمل باشند و طی فرایند حمل آن‌ها مشکلی به وجود نیاید. با این وجود، اندازه این سوله‌ها به قدری هست که جوابگوی نیاز اکثر مشاغل باشد.

کاربردهای سوله پیش ساخته

بعد از دریافت مجوز ساخت سوله می‌توانید سوله پیش ساخته موردنظرتان را تهیه و برای مقاصد گوناگون از جمله موارد زیر، احداث کنید:

  • احداث کارگاه‌های صنعتی
  • سالن‌های انباری
  • سوله‌های اداری
  • سوله‌های اسکان موقت
  • تاسیس سالن‌های ورزشی
  • محیط‌های آموزشی
  • احداث میادین میوه و تره بار
  • سوله تعمیرگاه ماشین آلات سنگین
  • سوله پیش ساخته برای برگزاری نمایشگاه
  • تاسیس رستوران بین راهی و سفره خانه

عایق کاری انواع سوله‌های پیش ساخته با محصولات هامون عایق

در این مقاله توضیح دادیم که سوله پیش ساخته چیست و چه مزایا، معایب و کاربردهایی دارد. اجزای این سازه‌ها شامل سقف و دیوارها در کارخانه محل ساخت عایق بندی می‌شوند. برای اطمینان از کیفیت سوله پیش ساخته می‌توانید از سازنده موردنظر درخواست کنید که از برندهای معتبری مانند هامون عایق در عایق بندی سوله استفاده کند. به این ترتیب، هیچ دغدغه‌ای بابت عبور گرما و سرما یا صدا از سقف و دیوارهای سوله نخواهید داشت.

در پایان از شما دعوت می‌کنیم هر سوالی در این باره دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر همراهان عزیز و همیشگی هامون عایق به اشتراک بگذارید. تجربه شما از انواع سوله‌ها چیست؟ چه تجربه‌ای از تهیه سوله پیش ساخته دارید؟