به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

یکی از مهم‌ترین مراحل برای نگهداری و پرورش مرغ احداث سوله مرغداری است. این سوله‌ها باید با رعایت استانداردهای خاصی احداث شوند؛ در غیر این صورت، سلامت طیوری که در سوله نگهداری می‌کنید و به تبع آن انرژی و سرمایه شما به باد می‌رود.

در این مقاله هر آنچه را که باید درباره ساخت سوله برای مرغداری بدانید، در اختیار شما قرار می‌دهیم و راهنمایی‌تان می‌کنیم که این سوله‌ها باید چه ویژگی‌هایی داشته باشند. از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این مطلب کاربردی همراه ما باشید.

سوله برای مرغداری چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

اولین ویژگی که هنگام طراحی و اجرای مراحل ساخت سوله باید در نظر گرفته شود، این است که دهانه بزرگی داشته باشند تا ماشین‌آلات و دستگاه‌های پرورش طیور را بتوان به سادگی وارد و از آن خارج کرد. برخلاف دهانه بزرگ و قوس زیاد، نیازی نیست که سوله‌های مرغداری ارتفاع چندان بلندی داشته باشند. برعکس، کوتاه بودن سقف‌ها باعث می‌شود که در فصول سرد سال سوله سریع‌تر گرم شود و به این ترتیب در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌شود.

نکته مهم دیگر اینکه سوله برای مرغداری باید به گونه‌ای طراحی شود که نظافت آن ساده باشد؛ چرا که در صورت پاک نکردن مداوم سوله از فضولات، سلامت ماکیان به خطر می‌افتد. به این منظور باید در ساخت سقف و دیوارها از متریال قابل شستشو استفاده شود.

علاوه بر این، سوله برای مرغداری باید تهویه مناسبی داشته باشد تا مرغ و خروس‌ها اکسیژن و هوای سالم کافی دریافت کنند. در بخش‌های بعد دیگر ویژگی‌های سوله‌های مرغداری را می‌خوانید.

اسکلت فلزی سوله برای مرغداری

امروزه امکان احداث انواع سوله در سایزها و مواد مختلف وجود دارد که هر کدام کاربردهای خاصی دارند. در این میان، سوله‌های تیرورق (سوله سنگین) و سوله‌های خرپایی (سوله سبک) برای مرغداری مناسب هستند و به دلایل بهداشتی بهتر است دور سوله‌های UBM را خط بکشید.

انتخاب بین سوله‌های سنگین و سبک به سرمایه اولیه شما، محل احداث سوله و همچنین شکلی که برای سازه خود در نظر دارید، بستگی دارد. در صورتی که قصد راه اندازی سوله کوچکی را دارید، تیر ورق مقرون به صرفه‌تر بوده و اگر می‌خواهید سوله‌ای با دهانه بزرگ‌تر از 20 احداث کنید، خرپا گزینه بهتری برای شماست.

ساخت سقف سوله مرغداری

سقف سوله برای مرغداری

انواع سوله‌ها برای مرغداری به صورت تک سقف یا دو سقف ساخته می‌شوند. در هر دو صورت، سقف اصلی به صورت شیب‌دار ساخته می‌شود تا زاویه ایجاد شده به تهویه بهتر فضا کمک کند. همچنین سقف‌ها باید مقاومت کافی در برابر باران و برف داشته باشند.

به منظور تامین این استحکام و مقاومت باید ابزارهای خاصی مانند پیچ شیروانی تهیه شده و قطعات فلزی سقف با آن کاملا محکم شوند. در برابر مزایایی که چنین محصولاتی دارند، پیچ شیروانی قیمت مناسب و مقرون به صرفه‌ای دارد.

سوله‌های دو سقف برای مرغداری گزینه بهتری هستند، زیرا تهویه سالن به بهترین نحو انجام می‌شود و از طرف دیگر بین دو سقف فضایی به عنوان انباری در اختیار کاربر قرار می‌دهد. علاوه بر این، سقف سوله برای مرغداری باید با عایق‌های حرارتی حداقل با ضخامت 15 سانتی‌متر پوشانده شود تا از اتلاف انرژی جلوگیری گردد.

به این منظور، ایرانیت و کرکره سیلیکونی با سه لایه پشم سنگ یا پشم شیشه متریال ایده‌آلی هستند. کارتن پلاست و نانو پلاست‌ها هم برای ایزولاسیون سقف مورداستفاده قرار می‌گیرند که قابل شستشو و آنتی باکتریال بوده و از این نظر گزینه خوبی برای سوله‌های مرغداری هستند.

کف سوله برای مرغداری

همان طور که پیش از این نیز اشاره کردیم، مهم‌ترین نکته در ساخت کف، سقف و دیوارهای سوله مرغداری قابل شستشو بودن آن است؛ زیرا تجمع فضولات باعث بروز بیماری در مرغ و خروس‌ها می‌شود.

علاوه بر این کف سوله باید نسبتا گرم، نرم و کاملا خشک باشد تا ماکیان سرما نخورند، بدون مشکل بتوانند حرکت کنند و در اثر رطوبت دچار بیماری نشوند. در ادامه با انواع متریال قابل استفاده برای کف سوله مرغداری آشنا می‌شوید که انتخاب هر کدام در تعیین نرخ ساخت سوله تاثیر دارد.

ساخت سوله مرغداری

استفاده از زمین به عنوان کف سوله مرغداری

اولین گزینه این است که کف را با هیچ مصالحی تجهیز نکنید. در این حالت، کف سازی سوله مرغداری هیچ هزینه‌ای برای شما نخواهد داشت اما فضولات از روی زمین به سختی پاک می‌شوند و در نتیجه در فواصل زمانی کوتاه‌تری باید نسبت به نظافت سوله مرغداری اقدام کنید تا ماکیان دچار بیماری نشوند.

استفاده از توری مرغی برای کف سوله

این توری‌ها تقریبا یک متر بالاتر از کف اصلی نصب می‌شوند. در نتیجه فضولات به پایین توری می‌ریزند و تماسی با طیور ندارند. این توری‌ها در برابر خوردگی و سایش مقاومت بالایی دارند و قیمت توری مرغی نیز مناسب است.

کف چوبی سوله برای مرغداری

گزینه سوم برای کف سازی، استفاده از چوب است که عایق حرارتی مناسبی محسوب می‌شود. همچنین نرم بودن چوب باعث می‌شود که ماکیان هنگام حرکت روی آن مشکلی نداشته باشند. با این حال، چوب را نمی‌توان به راحتی سرامیک و سیمان تمیز کرد و حشرات به کرات در آن لانه سازی می‌کنند.

کف سیمانی برای سوله مرغداری

روش بهداشتی دیگر برای کف سازی سوله‌های مرغداری استفاده از سیمان است. به این منظور ابتدا باید زیرسازی با شن انجام شود و سپس روی آن سیمان می‌ریزند. از قیرگونی هم به عنوان عایق رطوبت در این نوع کف سازی استفاده می‌شود.

بهترین ابعاد سوله مرغداری

بهترین ابعاد سالن مرغداری

نکته دیگری که هنگام احداث سوله برای مرغداری باید در نظر داشته باشید، ابعاد آن است که به نوع و حجم کار شما بستگی دارد. در حالت استاندارد ابعاد سوله‌های مرغداری عبارتند از:

  • عرض: حداقل 12 متر
  • طول: حداقل 75 متر
  • ارتفاع: حداقل 3 متر

خرید وسایل و تجهیزات موردنیاز برای ساخت سوله مرغداری از فروشگاه هامون عایق

در این مقاله توضیح دادیم سوله برای مرغداری باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد. نکته مهم در ساخت سوله، استفاده از متریال و تجهیزات باکیفیت است تا به ماکیان و در واقع سرمایه شما آسیبی وارد نشود. شما می‌توانید انواع لوازم موردنیاز برای ساخت سوله مرغداری را از فروشگاه هامون عایق سفارش دهید. در پایان اگر سوالی در این باره دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر همراهان عزیز و همیشگی هامون عایق به اشتراک بگذارید.