به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

توری‌های مرغی مصالح نام آشنا و البته پرکاربردی هستند که به ویژه در صنعت کشاورزی، دامداری و ساختمان سازی مورداستفاده قرار می‌گیرند. این توری‌ها ویژگی‌ها و مشخصات منحصربه‌فردی دارند که همین، مزید بر علت محبوبیت بالای آن‌هاست. در این مقاله پس از کمی آشنایی با تاریخچه توری مرغی و کاربردهای آن در صنایع مختلف، روش ساخت توری مرغی را توضیح می‌دهیم. اگر شما هم برای کسب اطلاعات درباره نحوه تولید این توری‌ها با چشمه‌های پنج ضلعی هستید، مطالعه این مطلب کاربردی را از دست ندهید و تا انتها همراه ما باشید.

توری مرغی چیست و چه زمانی ساخته شد؟

توری‌ مرغی نوعی شبکه‌ای از چشمه‌های شش ضلعی است که در ابتدا با هدف محافظت از دام و طیور ساخته شد. در واقع تاریخچه ابداع توری‌های مرغی به سال 1844 میلادی برمی‌گردد. در آن زمان آهن فروشی بریتانیایی به نام چارلز برنارد، پدر کشاورز و دامداری داشت که در مزرعه خود از مرغ‌های زیادی نگهداری می‌کرد. جرقه تولید توری مرغی از آنجایی زده شد که دغدغه این خانواده مراقبت از این مزرعه و حیوانات ساکن در آن بود و از طرف دیگر، در محل زندگی برنارد، ماشین‌های پارچه‌بافی و بافندگی زیادی وجود داشت. برنارد با الهام از نحوه کار این دستگاه‌ها، به جای پارچه از سیم استفاده و به این ترتیب محصول جدیدی به نام توری مرغی را تولید کرد.

چندان طولی نکشید که توری مرغی به علت کاربرد بسیار آن، طرفداران زیادی پیدا کرد و به مرور زمان، کاربردهای آن نیز گسترده‌تر و قیمت توری مرغی بیشتر شد شد؛ به نحوی که در آن زمان چند کارخانه در انگلستان برای تولید توری مرغی تاسیس شده و صادرات این محصول به دیگر کشورهای دنیا نیز آغاز شد. در جنگ جهانی دوم نیز برای محافظت از رادارها هنگام انفجار توری‌های مرغی مورداستفاده قرار می‌گرفتند. همچنین در جنگ سربازان آلمانی، با قرار دادن این توری‌ها روی کلاه خود و پوشاندن آن با شاخه و برگ استتار می‌کردند. رفته رفته به حدی استفاده از توری مرغی فراگیر شد که مردم بریتانیا با کمبود این محصول مواجه شدند.

تور مرغی چه کاربردها و مزایایی دارد

تور مرغی چه کاربردها و مزایایی دارد؟

قبل از اینکه به روش ساخت توری مرغی بپردازیم، بهتر است با کاربردها و مزایای توری نیز آشنایی داشته باشید تا متوجه فرق توری مرغی و رابیتس و همچنین تفاوت این محصول با دیگر مصالح مشابه شوید. از جمله مهم‌ترین کاربردهای توری مرغی عبارتند از:

  • حصارکشی برای مراقبت از دام و طیور
  • حصارکشی برای مراقبت از انواع گیاهان
  • حصارکشی پروژه‌های عمرانی
  • سیمان‌کاری و گچ‌کاری دیوار، ستون و سقف
  • سرامیک‌کاری ساختمان و سرویس‌های بهداشتی
  • زیرسازی کاشی در پروژه‌های ساختمانی

توری‌های مرغی نسبت به سایر محصولات مشابه از مزایای زیر برخوردار هستند:

  • وزن پایین
  • امکان جابه‎جایی و حمل و نقل راحت
  • امکان نصب آسان و بدون نیاز به تخصص
  • قیمت مقرون به صرفه
  • مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی

آشنایی با انواع توری مرغی و روش ساخت هر کدام

به عنوان مهندس پروژه‌های ساختمانی باید با نحوه تولید مصالح به کار رفته در ساختمان‌سازی آشنایی داشته باشید. در مقاله دیگری توضیح دادیم که پشم سنگ چگونه ساخته می‌شود. حال در این بخش از مقاله به روش ساخت توری مرغی می‌پردازیم. توری‌های مرغی انواع مختلفی دارند و بر این اساس، ماده اولیه برای ساخت آن‌ها نیز متفاوت است.

آشنایی با انواع توری مرغی و روش ساخت هر کدام

به طور کلی توری‌های مرغی دو نوع ساده و فرنگی دارند. برای ساخت توری‌های مرغی فرنگی از مفتول گالوانیزه گرم استفاده شده و به دلیل ضخامت بیشتر، مقاومت بالایی در برابر رطوبت و زنگ‌زدگی دارند. توری‌های با گالوانیزه گرم بیشتر برای مصارف بلند مدت یا در مکان‌هایی که توری در معرض رطوبت، مواد اسیدی و خورنده قرار دارد، مناسب هستند. در مقابل توری‌های ساده با مفتول گالوانیزه سرد ساخته می‌شوند و مقاومت آن‌ها پایین‌تر است. ضمن اینکه توری‌های گالوانیزه سرد قیمت پایین‌تری دارند. دسته بندی دیگر توری‌های مرغی، براساس آهنی یا پلاستیکی بودن آن‌هاست که در ادامه روش ساخت هر کدام را توضیح می‌دهیم.

1. روش ساخت توری مرغی به صورت دستی

در این روش برخلاف آنچه که درباره فرایند تولید کارتن پلاست توضیح دادیم، از هیچ دستگاه و ماشینی استفاده نمی‌شود و کل کار، توسط نیروی انسانی انجام می‌شود. به این منظور دو فرد سیم مفتول گالوانیزه گرم یا سرد را دور قالب می‌پیچانند و به آن فرم و شکل می‌دهند. سپس دو سر توری با پیچ گوشتی بافته شده و محصول نهایی را به صورت رول درمی‌آورند. در پایان توری مرغی قابل استفاده و برش خواهد بود.

2. روش ساخت توری مرغی با استفاده از دستگاه توری بافی فلزی

در این روش، همه مراحل ساخت توری مرغی با استفاده از دستگاه‌ها و ماشین‌آلات خودکار انجام می‌شود. به این منظور ابتدا مفتول‌ها را در دستگاه قرار می‌دهند. مفتول به صورت خودکار روکش‌دهی شده و سپس وارد قسمت حصاربافی می‌شود. در این مرحله مفتول‌ها به هم پیچ می‌خورند و چشمه‌های شش ضلعی را تشکیل می‌دهند. در نهایت دو سر توری مرغی با سیم‌پیچ اتوماتیک محکم می‌شود تا گوشه‌های فنس باز نشود. همان طور که در مقاله رابیتس چیست توضیح دادیم، این مرحله در تولید هر نوع شبکه فلزی اهمیت بسیاری دارد.

روش ساخت توری مرغی پلاستیکی

3. روش ساخت توری مرغی پلاستیکی

توری مرغی پلاستیکی طی فرایند اکستروژن، بافندگی یا گسترش ساخته و تولید می‌شود. در طول فرایند اکستروژن از برخی افزودنی‌ها استفاده می‌کنند تا توری مرغی پلاستیکی خواص منحصربه‌فردی داشته باشد. برای مثال در نتیجه وجود برخی ترکیبات، رنگ‌های متنوع توری در برابر عوامل خارجی مانند نور ماورابنفش تثبیت می‌شود.

در روش ساخت توری مرغی پلاستیکی، به هیچ عنوان نباید از پلاستیک‌های دست دوم استفاده شود؛ در غیر این صورت، خشکی زودهنگام پلاستیک و به تبع آن شکستن و خرد شدن توری چندان اتفاق غیرقابل پیش‌بینی نخواهد بود. معمولا از توری‌های مرغی پلاستیکی برای استحکام عایق بندی با پشم شیشه و پشم سنگ استفاده نمی‌کنند. در مقاله دیگر ما بخوانید که بهترین ابزار به عنوان نگهدارنده پشم سنگ چیست.

خرید انواع توری مرغی با بالاترین کیفیت و قیمت مناسب از فروشگاه هامون عایق

در این مقاله توضیح دادیم که توری مرغی چیست، چه کاربردهایی دارد و روش ساخت توری مرغی به چه صورت است. شما می‌توانید انواع توری مرغی را در سایز و ابعاد دلخواه از فروشگاه هامون عایق سفارش دهید. در پایان از شما دعوت می‌کنیم اگر سوالی در این باره دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر همراهان عزیز و گرامی به اشتراک بگذارید.