به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

امروزه ورقه‌های فلزی مختلفی در بازار وجود دارد که هر کدام در سایز، اندازه و رنگ‌های مختلف عرضه می‌شوند. در نگاه اول تفاوت ورق رنگی و گالوانیزه صرفا به ظاهر و رنگ آن‌ها برمی‌گردد؛ در صورتی که این دو ورق فلزی، تفاوت‌های دیگری نیز با هم دارند. در واقع ورق‌های رنگی، همان ورق گالوانیزه رنگ‌شده است اما در اثر رنگ کردن، ویژگی‌ها و مشخصات آن تغییر می‌کند. در این مقاله به تفاوت این دو ورق می‌پردازیم و راهنمایی‌تان می‌کنیم چطور بین این دو ورق فلزی تصمیم بگیرید. از شما دعوت می‌کنیم تا انتها همراه ما باشید.

ورق گالوانیزه چیست؟

ورق‌های گالوانیزه در اصل محصول ثانویه ورق‌های فلزی سیاهی هستند که در فرایندهای خاصی گالوانیزه می‌شوند تا با اعمال پوشش محافظی از جنس روی، مقاومت ورق افزایش یابد. این ورق‌ها در برابر خوردگی و پوسیدگی مقاوم هستند و در برابر عوامل خارجی مانند رطوبت زنگ نمی‌زنند. به همین دلیل، بیشترین کاربرد این ورق‌ها در مناطق و شهرهایی است که سطح رطوبت بالایی دارند. به طور کلی رطوبت یکی از عوامل مهم هنگام انتخاب مواد اولیه است و بر همین اساس باید با توجه به تفاوت پشم سنگ و پشم شیشه بین این دو نیز یکی را انتخاب کنید.

ورق رنگی چیست؟

همان طور که در ابتدای این مطلب توضیح دادیم، ورق‌های رنگی نیز نوعی ورق گالوانیزه هستند که به دلیل ظاهر رنگی آن، تحت عنوان ورق رنگی شناخته می‌شوند. ورق‌های رنگی در رنگ‌های مختلفی شامل سفید، قرمز، آبی، زرد، سبز، نارنجی و قهوه‌ای تولید می‌شوند و بیشتر کاربرد تزئینی دارند. با این حال، ویژگی‌های ورق گالوانیزه مانند مقاومت در برابر زنگ‌زدگی، خوردگی و پوسیدگی را نیز دارند. البته مانند آنچه که درباره فرق توری مرغی و فرنگی توضیح دادیم، ممکن است میزان استحکام و مقاومت هر کدام از این ورق‌ها بسته به ضخامت آن‌ها متفاوت باشد.

ورق رنگی چیست

برای تولید ورق‌های رنگی، سطح کلاف‌های گالوانیزه را پولیش می‌دهند تا چربی‌ها و ناخالصی‌ها حذف شود. سپس با استفاده از برس مخصوصی سطح را صاف و یکنواخت می‌کنند تا برای رنگ‌آمیزی آماده شود. در مرحله بعد ورق گالوانیزه را با آب می‌شویند و با هوادهی خشک می‌کنند. برای اینکه رنگ چسبندگی بالاتری به سطح ورق داشته باشد، ورق‌ها به یکسری مواد شیمیایی آغشته شده و در دمای مناسب خشک می‌شوند. در نهایت ورق وارد مرحله رنگ‌آمیزی می‌شود. در این مرحله، ورق‌ها چند بار رنگ شده و در کوره قرار می‌گیرند.

3 تفاوت ورق رنگی و گالوانیزه

قبل از انتخاب نهایی و تصمیم‌گیری بین مواد اولیه مختلف باید بدانید که برای مثال تفاوت سقف‌های بتنی با سقف وافل چیست و براساس این تفاوت‌ها تصمیم بگیرید. در این بخش 3 تفاوت ورق رنگی و گالوانیزه را می‌خوانید. بعد از مطالعه این قسمت، راحت‌تر می‌توانید بین این دو ماده اولیه تصمیم بگیرید.

1. تفاوت کاربردهای ورق رنگی و گالوانیزه

بسیاری از تفاوت‌های بین مواد اولیه مختلف مانند تفاوت کارتن پلاست و پلی کربنات به تفاوت کاربرد آن‌ها برمی‌گردد. به همین دلیل برای آشنایی با تفاوت ورق رنگی و گالوانیزه باید کاربردهای هر کدام را بدانید. برخی از مهم‌ترین کاربردهای ورق‌های گالوانیزه عبارتند از:

  • تولید بدنه و قطعات خودرو
  • صنایع حمل و نقل و کشاورزی
  • سیستم‌های خنک‌کننده
  • دستگاه‌های تصفیه هوا
  • مصارف خانگی (ساخت کابینت و قفسه آشپزخانه)
  • پانل‌های ساندویچی، سقف و شیروانی منازل
  • بیلبوردها و تابلوهای تبلیغاتی
  • تابلوهای راهنمایی
  • صنعت کاغذ و لوله
  • تانکرهای ذخیره و بشکه‌ها

ورق‌های رنگی نیز در موارد زیر مورداستفاده قرار می‌گیرند:

  • صنایع ساختمانی (انواع سقف، بدنه انبار و کارگاه و سوله، نمای داخلی و خارجی ساختمان‌ها)
  • ساخت لوازم خانگی (بدنه یخچال و فریزر، آبگرمکن، اجاق گاز، ماشین لباسشویی و ماکروویو)
  • صنایع فلزی (کابینت، تجهیزات اداری، انواع پارتیشن و بدنه رایانه)
  • صنعت حمل و نقل (ساخت کانتینر، ماشین سنگین و اتاقک خودرو)

در واقع تفاوت کاربرد ورق رنگی و گالوانیزه این است که ورق‌های گالوانیزه بیشتر در صنایع حساس و ورق‌های رنگی در موارد ساده‌تر استفاده می‌شوند.

تفاوت کاربردهای ورق رنگی و گالوانیزه

2. تفاوت ابعاد و وزن ورق رنگی و گالوانیزه

یکی دیگر از تفاوت‌های مهم ورق رنگی و گالوانیزه به سایز و وزن آن‌ها برمی‌گردد. ورق‌های گالوانیزه بسته به کاربرد در طول و ضخامت‌های مختلف ساخته و عرضه می‌شوند و ضخامتی بین 6 تا 18 میلی‌متر و طولی برابر با 2 تا 6 متر دارند. همچنین وزن ورق‌های گالوانیزه از 8 تا 30 کیلوگرم متفاوت بوده و با توجه به این وزن بالا، ممکن است طی حمل و نقل این ورق‌ها با چالش‌های متعددی مواجه شوید.

از طرف دیگر معمولا ضخامت ورق‌های رنگی کمتر و حدود 0.8 تا 6 میلی‌متر است و عرضی بین 1 تا 1.25 متر دارند. ضمن اینکه وزن هر برش ورق رنگی بین 3.5 تا 12 کیلوگرم است. بنابراین ورق‌های رنگی ضخامت کمتر و به تبع آن وزن کمتری دارند و جابه‌جایی آن‌ها راحت‌تر است.

3. تفاوت قیمت ورق رنگی شیروانی و ورق گالوانیزه

عوامل متعددی در تعیین قیمت ورق‌های رنگی و گالوانیزه تاثیرگذار هستند. یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین‌کننده قیمت این ورق‌ها، وزن آن‌هاست و هر چقدر وزن بیشتری داشته و سنگین‌تر باشند، قیمت بالاتری دارند. بنابراین با توجه به اینکه وزن ورق‌های رنگی کمتر است، قیمت ورق رنگی نیز نسبت به ورق‌های گالوانیزه پایین‌تر خواهد بود. البته برند و شرکت سازنده ورق نیز در قیمت نهایی کالا موثر است و قاعدتا اگر ورق رنگی یا گالوانیزه از متریال و مواد اولیه باکیفیتی ساخته شده باشد، قیمت آن در مقایسه با دیگر محصولات مشابه در بازار بیشتر خواهد بود.

تفاوت قیمت ورق رنگی شیروانی و ورق گالوانیزه

خرید ورق رنگی و گالوانیزه با بالاترین کیفیت و قیمت مناسب از فروشگاه هامون عایق

در این مقاله درباره مشخصات و ویژگی‌های ورق رنگی و گالوانیزه توضیح دادیم و گفتیم تفاوت ورق رنگی و گالوانیزه در چه مواردی است. شما می‌توانید با توجه به تفاوت‌های این دو ورق فلزی راحت‌تر بین این دو تصمیم بگیرید و ورق رنگی یا گالوانیزه موردنیاز خود را در سایز، ضخامت، وزن و قیمت موردنظر از فروشگاه هامون عایق سفارش دهید. امکان ارسال محصولات هامون عایق به همه شهرهای کشور وجود دارد.

در پایان از شما دعوت می‌کنیم هر سوال یا تجربه‌ای درباره استفاده از ورق رنگی یا گالوانیزه دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر همراهان عزیز و همیشگی هامون عایق به اشتراک بگذارید. کارشناسان ما در اولین فرصت پاسخگوی شما خواهند بود.