به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

عایق کاری در همه مراحل ساختمان‌سازی برای جلوگیری از هدررفت انرژی و کاهش هزینه‌ها اهمیت بسیاری دارد. این اهمیت درباره عایق کاری حمام و دیگر فضاهایی که مدام در معرض رطوبت هستند، چند برابر می‌شود و به هیچ عنوان نباید آن را دست کم بگیرید. در صورتی که حمام به درستی عایق کاری نشود، دیر یا زود نم و رطوبت به کف و دیوار نفوذ می‌کند و علاوه بر بوی نامطبوع در ساختمان، رشد قارچ و کپک نیز اتفاق دور از انتظاری نخواهد بود. در این مقاله توضیح می‌دهیم که از چه محصولاتی می‌توانید برای عایق کاری حمام استفاده کنید و عایق کاری این قسمت به چه صورت است. از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این مطلب کاربردی همراه ما باشید.

بهترین عایق رطوبتی سرویس بهداشتی و حمام چیست؟

قبل از اینکه به نحوه عایق کاری و به طور ویژه عایق کاری حمام بپردازیم، بهتر است با مصالحی که برای عایق بندی این قسمت از ساختمان مناسب هستند، آشنایی داشته باشید. برخی افراد گمان می‌کنند که صرفا استفاده از ملات سیمان، کاشی کاری و بند کشی کاشی‌ها برای عایق کاری حمام کافی است. در صورتی که اگر فقط به این متریال بسنده کنید، همچنان احتمال عبور رطوبت از این مصالح وجود دارد. اما مصالح مناسب برای عایق کاری چیست؟ پاسخ را در این بخش بخوانید.

فایبرگلاس برای عایق کاری دیوار حمام

عایق فایبرگلاس از الیاف شیشه‌ای ظریف معمولا صورتی، زرد یا سفید ساخته می‌شود که به یکدیگر متصل شده‌اند تا یک ماده کرکی ایجاد کنند. در واقع این الیاف از ذوب شیشه و سپس تبدیل آن به رشته های نازک ساخته شده و سپس این رشته‌ها به منظور تهیه متریال عایق با هم ترکیب و متصل می‌شوند.

عایق‌های فایبرگلاس به صورت تخته‌ای یا رولی از مراکز فروش پشم شیشه در دسترس هستند، به راحتی برش داده می‌شوند و بین وال استودها قرار می‌گیرند. برای اینکه عایق عملکرد بهینه‌ای داشته باشد، باید خوب آب بندی شود تا شکاف‌های هوا وجود نداشته باشند. همچنین برای عایق کاری دیوار حمام با استفاده از فایبرگلاس، توصیه می‌شود که روکش‌های مقاوم در برابر رطوبت نیز نصب شوند تا احتمال جذب رطوبت به حداقل برسد.

عایق پشم سنگ برای دیوار حمام

عایق پشم سنگ برای دیوار حمام

برای نصب عایق پشم سنگ روی دیوارهای حمام، یک قاب چوبی ساخته و روی دیوار گذاشته شده و سپس با پشم سنگ پر می‌شود. توصیه می‌شود هنگام اجرای این عایق در دیوارهای حمام آن را فشرده نکنید؛ بلکه آن را به آرامی در داخل قاب قرار دهید و مطمئن شوید که تمام شکاف‌های احتمالی بین قاب و مواد یا دیوار حمام و مواد به درستی مهر و موم شده‌اند. این کار زمان زیادی از شما نمی‌گیرد، اما اثربخشی عایق را افزایش می‌دهد.

عایق فوم اسپری برای دیوار حمام

عایق فوم اسپری یک گزینه همه کاره و کاربردی برای دیوارهای حمام و عایق کاری سرویس بهداشتی است که از ترکیب دو جزء شیمیایی رزین پلیول و ایزوسیانات به دست می‌آید. هنگامی که این اجزا با هم مخلوط می‌شوند، تحت یک واکنش شیمیایی قرار می‌گیرند که فوم را منبسط می‌کند. سپس این فوم روی دیوارها اسپری شده، در آنجا سفت می‌شود و به عنوان عایق عمل می‌کند.

عایق سلولزی برای دیوار حمام

عایق سلولزی از کاغذ یا مقوای بازیافت شده با ترکیب مواد بازدارنده آتش مانند بورات ساخته می‌شود. مواد سلولزی معمولا به صورت متراکم بسته‌بندی می‌شوند تا یک مانع حرارتی مؤثر ایجاد کنند. عایق سلولزی را می‌توان به راحتی در حین ساخت با دمیدن آن در حفره‌های دیوار قبل از نصب دیوار خشک نصب کرد. نصب یک سد بخار، مانند ورق پلی اتیلن، برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل حفره‌های دیوار و کاهش کارایی عایق مهم است.

عایق فومی برای دیوار حمام

عایق فوم سفت و سخت معمولا از پلی استایرن، پلی ایزوسیانورات یا فوم پلی اورتان ساخته می‌شود. این عایق از فوم سلول بسته تشکیل شده است که آن را در برابر رطوبت و بخار آب بسیار مقاوم می‌کند. عایق‌های فومی لوله‌ای سبک، سفت و دارای سطح صاف هستند. عایق فومی مستقیما روی دیوارهای حمام با استفاده از چسب، پیچ یا هر دو نصب می‌شود. گاهی اوقات ممکن است برای اطمینان از عدم نفوذ رطوبت، یک مانع بخار جداگانه مور نیاز باشد. این مانع معمولا در قسمت گرم عایق نصب می شود.

مواد عایق مناسب برای عایق کاری کف حمام

اگر اندک آشنایی با نحوه عایق کاری کف ساختمان داشته باشید، حتما می‌‌دانید که کف نیز مانند دیوارها با متریال مختلفی عایق می‌شود. ایزوگام یکی از ساده‌ترین روش‌های عایق کاری کف حمام است. همچنین از قیروگونی 2 تا 3 لایه نیز برای عایق بندی کف استفاده می‌شود. ضمن اینکه مواد پلیمری گزینه محبوبی برای عایق کاری حمام به دو صورت ترکیب آن با ملات سیمان یا کوت کردن یک لایه روی ملات هستند.

مواد عایق مناسب برای عایق کاری کف حمام

نحوه عایق کاری حمام؛ چگونه دیوارها و کف حمام را عایق کنیم؟

عایق کاری دیوارها مشابه با دیگر قسمت‌های خانه انجام می‌شود و اجرای عایق در کف حمام نیز تفاوت چندانی با نحوه عایق بندی روف گاردن ندارد. با این حال هنگام عایق کاری کف حمام باید نکات خاصی را مدنظر داشته باشید. همزمان با اینکه کف حمام با قیرگونی، مشمع کف، مقوا و گونی قیراندود عایق کاری می‌شود، باید پای دیوار نیز این مواد عایق اجرا شوند. در واقع پای دیوارها تا 15 سانتی‌متر بالاتر از بالاترین نقطه‌ای که امکان ریزش و تجمع آن وجود دارد، باید به صورت عمودی عایق کاری شود. همچنین نکته مهم دیگر اینکه هنگام عایق کاری باید کف حمام به سمت چاه آن شیب بندی شود تا آب در حمام جمع نشود. به طور خلاصه مراحل عایق کاری کف حمام عبارتند از:

  1. ایجاد شیب بندی
  2. زیرسازی عایق کاری با یک لایه نازک ملات ماسه سیمان
  3. اجرای ایزوگام روی کف و قسمت پایینی دیوارها
  4. زیرسازی کاشی کاری با لایه نازک دیگری از ملات ماسه سیمان
  5. اجرای کاشی کاری

چگونه دیوارها و کف حمام را عایق کنیم

عایق کاری حمام با محصولات باکیفیت و متنوع فروشگاه هامون عایق

در این مقاله توضیح دادیم که عایق کاری حمام چه ضرورتی دارد، با چه متریالی و به چه صورت انجام می‌شود. بسته به سازه شما بهترین عایق، متفاوت خواهد بود و باید متریال عایق به صورت تخصصی و با نظارت و مشورت افراد متخصص انتخاب شود. در غیر این صورت، عایق کارایی چندانی نخواهد داشت. به این منظور از شما دعوت می‌کنیم قبل از عایق کاری ساختمان حتما با کارشناسان هامون عایق مشورت کنید و سپس عایق مدنظرتان را سفارش دهید. در پایان اگر سوال یا تجربه‌ای درباره عایق کاری حمام دارید، خوشحال می‌شویم در بخش نظرات پاسخگوی شما باشیم.