به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

سرویس بهداشتی از جمله فضاهایی است که به هیچ عنوان نباید اهمیت عایق‌کاری آن با مواد مرغوب را دست‌ کم بگیرید؛ چرا که میزان رطوبت و شستشو در این فضا بالاست و به تبع آن، احتمال بیشتری برای نفوذ نم و رطوبت به دیگر قسمت‌های خانه وجود دارد. در این مقاله بهترین مواد برای عایق کاری سرویس بهداشتی را معرفی می‌کنیم و توضیح می‌دهیم عایق کاری این قسمت مرحله به مرحله چطور انجام می‌شود. از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این مطلب کاربردی همراه ما باشید.

برای عایق کاری سرویس بهداشتی از چه موادی استفاده می‌شود؟

ملات سیمان، کاشی‌کاری و بندکشی بخش مهمی از عایق سرویس بهداشتی هستند اما با وجود این متریال، همچنان احتمال عبور رطوبت وجود دارد و به همین دلیل باید از مواد عایق تخصصی نیز استفاده شود. معمولا برای عایق کاری سرویس بهداشتی ایزوگام، قیرگونی، عایق‌های پلیمری و نانو مورداستفاده قرار می‌گیرد و دیگر انواع عایق مانند عایق پشم شیشه کمتر در این قسمت از خانه به کار می‌رود. هر کدام از عایق‌های مذکور، ویژگی‌های خاصی دارند که در ادامه می‌خوانید:

عایق کاری سرویس بهداشتی با ایزوگام

اولین روش مطمئن برای عایق کاری سرویس بهداشتی، استفاده از ایزوگام است که در مقایسه با متریال دیگر مانند انواع پشم سنگ قیمت مناسب‌تری دارد. همچنین سرعت عایق کاری با ایزوگام بالاست و با اجرای آن کمترین آلودگی تولید می‌شود. برای عایق بندی سرویس بهداشتی گاهی اوقات از ایزوگام به تنهایی و گاهی از ترکیب آن با قیرگونی و مواد پلیمری استفاده می‌کنند.

عایق کاری سرویس بهداشتی با ایزوگام

ایزوگام نسبت به قیرگونی وزن کمتری دارد و به همین دلیل برخی افراد ترجیح می‌دهند به دلیل این ویژگی، به تنهایی از ایزوگام استفاده کنند. با این حال، ایزوگام نسبت به قیرگونی و مواد پلیمری چسبندگی کمتری داشته و از این رو امکان باز شدن و جدا شدن کاشی و سرامیک از سطح دیوار وجود دارد. برای تشخیص این مورد می‌توانید ضربه‌هایی به دیوار بزنید و در صورتی که صدای بمی شنیدید، احتمالا کاشی و سرامیک از محل اتصال خود جدا شده‌اند.

عایق قیرگونی سرویس بهداشتی

نوع دوم مواد عایق که برای سرویس بهداشتی مورداستفاده قرار می‌گیرد، قیرگونی است که در صورت نصب چند لایه، قدرت پوشانندگی بسیار بالایی دارد؛ به نحوی که کیفیت هیچ ماده عایق دیگری به پای آن نمی‌رسد. همچنین در صورتی که رابیتس یا راویز روی قیر کشیده شود، استحکام ماده عایق بیشتر شده و از آسیب به قیر جلوگیری می‌شود. بنابراین اگر قصد دارید سرویس بهداشتی را با قیرگونی عایق کاری کنید، خرید راویز را نیز انجام دهید. با وجود این مزایا، هزینه قیرگونی نسبت به ایزوگام و مواد پلیمری بیشتر بوده و همچنین داغ کردن قیرگونی و آلودگی‌های ناشی از آن مشکل دیگر این عایق محسوب می‌شود.

مواد پلیمری؛ جایگزین قیرگونی در سرویس بهداشتی

مواد پلیمری به دو صورت مورداستفاده قرار می‌گیرند: این مواد را که به صورت پودر یا چسب وجود دارد، با ملات سیمان سرویس بهداشتی با نسبت خاصی ترکیب کرده یا لایه‌ای از مواد پلیمری را روی ملات کوت می‌کنند. پس از خشک شدن، مواد پلیمری به صورت لایه‌های نایلونی درمی‌آیند و عمل آب‌بندی را انجام می‌دهند. برای استفاده از این عایق برخلاف ایزوگام و قیرگونی به تخریب سرویس بهداشتی نیازی نیست. با این حال این مواد ضخامت کمی دارند و به عنوان یک عایق رطوبتی، به اندازه دو مورد قبل کارآمد نیستند.

مواد پلیمری؛ جایگزین قیرگونی در سرویس بهداشتی

در سال‌های اخیر نوع دیگری از مواد پلیمری به نام مواد عایق نانو سرویس بهداشتی نیز روی کار آمده که نسبت به مواد پلیمری معمولی جایگزین بهتری برای قیرگونی هستند. از این مواد عایق بدون تخریب سرویس بهداشتی می‌توان استفاده کرد و به ویژه در مواردی کاربرد دارد که تعمیر عایق بندی و نشتی آب در سرویس بهداشتی مدنظر است. مواد عایق نانوپلیمر رنگ کاشی‌ها را تغییر نداده و مانند فوم رولی پلی اتیلن که به عنوان عایق حرارتی استفاده می‌شود، به مرور زمان کیفیت خود را از دست نمی‌دهند.

مراحل عایق کاری سرویس بهداشتی با ایزوگام و قیرگونی

با توجه به قیمت ورق پلی کربنات و دیگر مصالحی که برای عایق بندی قسمت‌های مختلف خانه استفاده می‌شود، باید با فوت و فن این کار آشنایی داشته باشید و ترجیحا عایق کاری را به کسانی بسپارید که در این زمینه سابقه کار و دانش تخصصی دارند. عایق کاری سرویس بهداشتی بعد از لوله‌کشی فاضلاب و کف‌سازی و شیب‌بندی اجرا می‌شود و شامل مراحل زیر است:

  1. ابتدا کف سرویس بهداشتی با مواد شوینده تمیز و تمام سطوح خیس را خشک می‌کنند.
  2. سپس کف سرویس بهداشتی با یک لایه سیمان پوشانده شده و لوله‌های باقی‌مانده از فاضلاب به درستی برش زده می‌شوند تا با کف هم‌سطح شوند. البته لوله توالت فرنگی را نباید برش بزنند.
  3. بعد از خشک شدن کامل سیمان، لایه‌های قیرگونی به صورت افقی و عمودی روی لایه سیمان اجرا می‌شود. معمولا برای قیرگونی کف سرویس بهداشتی از دو لایه گونی و سه لایه قیر استفاده می‌کنند.
  4. پس از لایه‌بندی با قیرگونی، سطح را به آب می‌بندند تا از غیرقابل نفوذ بودن کف نسبت به آب اطمینان حاصل شود.
  5. در مرحله آخر ایزوگام‌ها را برش داده و سطح سرویس، لوله‌های فاضلاب و روی کف شور را به دقت و با استفاده از حرارت ایزوگام می‌کنند.

نکته مهم اینکه برای جلوگیری از آسیب حرارت به لوله‌ها، باید قبل از ایزوگام کاری آن‌ها را با گچ بپوشانید.

مراحل عایق کاری سرویس بهداشتی با ایزوگام و قیرگونی

ارتفاع عایق کاری سرویس بهداشتی چقدر باشد؟

برخی افراد از ایزوگام دیوارهای سرویس بهداشتی غافل می‌شوند و گمان می‌کنند کاشی و سرامیک سرویس‌ها نوعی عایق است. در صورتی که کار اصلی را در برابر عدم نفوذ آب و رطوبت مواد عایق مانند ایزوگام و قیرگونی انجام می‌دهند. ارتفاع عایق کاری به نوع ماده عایق، شرایط سرویس بهداشتی و تجهیزات مورداستفاده روی دیوار بستگی دارد. برای مثال در بدنه حمام‌هایی که کابین دوش نصب می‌شود، تا ارتفاع 180 سانتی‌متری را نیز عایق می‌کنند. همچنین ارتفاع عایق کاری در توالت دستشویی بین 50 تا 60 سانتی‌متر و در حمام‌های معمولی حدود 90 تا 100 سانتی‌متر است.

خرید بهترین مصالح و مواد برای عایق کاری سرویس بهداشتی از هامون عایق

در این مقاله هر آنچه را که باید درباره عایق کاری سرویس بهداشتی بدانید، به طور خلاصه توضیح دادیم. شما می‌توانید با خرید توری پلاستیکی، ایزوگام و دیگر مصالح موردنیاز برای عایق کاری و سرامیک کاری سرویس بهداشتی از فروشگاه هامون عایق، عایق بندی بی‌نقصی برای سرویس بهداشتی خانه یا محل کار خود انجام دهید. در پایان از شما دعوت می‌کنیم هر سوالی در این باره دارید، در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.