به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

یکی از مواد پرمصرف در صنعت ساختمان‌سازی فوم سقفی است که تحت عنوان یونولیت نیز شناخته می‌شود. هنگام انتخاب فوم سقفی مناسب فاکتورهای متعددی باید در نظر گرفته شوند که دانسیته یکی از مهم‌ترین آن‌هاست؛ چرا که انتخاب فومی با دانسیته نامناسب به شدت بر کیفیت سازه تاثیر منفی می‌گذارد. با توجه به اهمیت این موضوع، تصمیم گرفتیم در این مقاله به این موضوع مهم بپردازیم که دانسیته فوم سقفی چیست و چرا باید هنگام خرید یونولیت به این ویژگی دقت کنید. از شما دعوت می‌کنیم تا انتها همراه ما باشید.

فوم سقفی چیست؟

در گذشته در سقف‌های تیرچه بلوکی از بلوک‌های سفالی استفاده می‌شد که وزن بالایی داشتند. در عوض امروزه از فوم سقفی به عنوان جایگزین سبک‌تری نسبت به بلوک‌های سفالی استفاده می‌شود که مزایای بسیاری دارند. این فوم‌ها در عین سبک بودن، ابعاد بزرگی دارند و بنابراین به تعداد کمتری از آن‌ها برای پوشش قسمتی خاص از سقف نیاز است. در نتیجه هزینه تمام شده برای تهیه این فوم‌ها کمتر می‌شود. از جمله مزایای استفاده از فوم‌های سقفی عبارتند از:

  • استفاده از یک بلوک یونولیتی به جای 10 عدد بلوک سفالی
  • صرفه‌جویی در مصرف آب، بتن و تیرچه
  • بدون نیاز به رابیتس‌ کاری به دلیل وجود شیار در قسمت انتهایی
  • بدون تولید ضایعات و پرتی هنگام تولید، نصب و حمل و نقل
  • حمل راحت و صرفه‌جویی در هزینه‌ها
  • سبک‌تر کردن سقف و کاهش احتمال سقوط مصالح هنگام زلزله
  • جلوگیری از نفوذ و عبور گرما، سرما، رطوبت و صدا
  • مقاومت 20 دقیقه‌ای در برابر آتش و عدم تولید دود هنگام آتش‌سوزی
  • کاهش مصرف فولاد و صرفه‌جویی در قالب بندی

از فوم‌های سقفی در صنایع بسته بندی، تونل انجماد، کانتینرهای حمل مواد، سردخانه‌ها و در موارد گوناگون به عنوان عایق‌های حرارتی استفاده می‌شود. همچنین به دلیل خاصیت فساد ناپذیری در صنایع مواد غذایی و دارویی و به دلیل مقاومت بالا در بسته بندی قطعات الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دانسیته فوم سقفی به چه معناست

دانسیته فوم سقفی به چه معناست؟

دانسیته یا چگالی هر چیزی، به معنای میزان جرم ماده در واحد حجم بوده و بنابراین نشان دهنده میزان فشردگی جرم در یونولیت است. به عبارتی دانسیته فوم سقفی نشان می‌دهد که هر متر مکعب از یونولیت چه وزنی دارد. برای مثال در صورتی که فوم سقفی دانسیته‌ای برابر با 20 داشته باشد، وزن هر متر مکعب از آن 20 کیلوگرم خواهد بود. بر اساس این تعریف تا الان باید متوجه شده باشید که دانسیته پشم سنگ چیست.

هر چقدر که فشردگی فوم سقفی بیشتر باشد، فوم دانسیته بالاتر و به تبع آن استحکام بیشتری خواهد داشت. قاعدتا با افزایش فشردگی و دانسیته، خواص عایق بودن در برابر صوت و حرارت نیز افزایش می‌یابد. از این رو هر چقدر دانسیته فوم سقفی بالاتر باشد، میزان هدر رفت انرژی چه در فصول گرم سال و چه در فصول سرد، کاهش می‌یابد.

چرا محاسبه دانسیته فوم سقفی اهمیت دارد؟

فوم‌های سقفی باید ویژگی‌های مشخصی داشته و از استانداردهای معینی پیروی کنند. فارغ از نوع سازه، این فوم‌ها باید مقاومت بالایی در برابر آتش داشته باشند تا در صورت مواجهه با مواد آتش‌زا، به سادگی شعله‌ور نشوند. ویژگی مهم دیگر فوم‌های سقفی به میزان دانسیته آن‌ها برمی‌گردد. این فوم‌ها با دانسیته 6 تا 40 کیلوگرم بر متر مکعب در ایران موجود هستند و برای سقف، نباید دانسیته‌ای کمتر از 7 یا 8 داشته باشند.

اما چرا تا این اندازه بر میزان دانسیته فوم سقفی تاکید می‌شود؟ دانسیته بر دیگر خواص فوم شامل مقاومت آن در برابر فشار و ضربه، مقاومت در برابر حلال‌های شیمیایی و همچنین مقاومت در برابر حرارت، برودت و صوت اثر می‌گذارد. ضمن اینکه هر چقدر دانسیته فوم سقفی بالاتر باشد، احتمال لرزش سقف نیز کمتر می‌شود و به بتن کمتری برای سقف نیاز است. بسیاری از افراد صرفا به دلیل قیمت فوم پلی اتیلن از فوم‌هایی با دانسیته کمتر استفاده می‌کنند که ارزان‌تر هستند؛ در صورتی که با استفاده از فوم‌های با دانسیته پایین، باید میزان بتن بیشتری تهیه کنند که همین، هزینه‌ها را بالاتر می‌برد.

روش اندازه‌ گیری دانسیته فوم

روش اندازه‌ گیری دانسیته فوم

براساس آنچه که در بخش قبل درباره دانسیته فوم سقفی توضیح دادیم، فرمول اندازه گیری دانسیته یا چگالی ρ = m/v است. در این رابطه ρ میزان دانسیته، m نشان دهنده جرم و v حجم فوم را نشان می‌دهد. به زبان ساده‌تر اگر وزن فوم را بر حجم آن (یعنی فضایی که یونولیت اشغال می‌کند) تقسیم کنید، دانسیته به دست می‌آید که واحد آن کیلوگرم بر مترمکعب است. با این فرمول می‌توانید دانسیته فوم پلی اتیلن و هر ماده دیگری را محاسبه کنید.

انواع فوم براساس میزان دانسیته

فوم‌های سقفی بر اساس فاکتورها و پارامترهای مختلفی مانند ابعاد، اندازه، میزان مقاومت و عایق بودن و کاربرد تقسیم بندی می‌شوند اما مهم‌ترین نوع، دسته بندی فوم‌ها بر اساس میزان دانسیته آن‌هاست. بر این اساس، انواع یونولیت‌ها عبارتند از:

  • یونولیت‌های معمولی با دانسیته کمتر از 20 که به عنوان یونولیت دیواری، بلوک‌های یونولیت، یونولیت سقفی و بسته بندی مورداستفاده قرار می‌گیرند.
  • یونولیت‌های فشرده با دانسیته بین 20 تا 60
  • یونولیت‌های فوق فشرده با دانسیته بیشتر از 60

فرایند تولید هر کدام از فوم‌های فوق با هم متفاوت است که باعث تفاوت‌های اساسی در هر کدام می‌شود.

خرید فوم سقفی با دانسیته‌های مختلف

خرید فوم سقفی با دانسیته‌های مختلف از فروشگاه هامون عایق

در این مقاله توضیح دادیم که دانسیته فوم سقفی چیست و چه انواعی را در بر می‌گیرد. توجه داشته باشید که هر کدام از این دانسیته‌ها برای کاربرد خاصی مناسب هستند و نمی‌توان از آن‌ها به جای هم استفاده کرد. نکته مهم دیگر اینکه دانسیته فوم سقفی باید حداقل 7 تا 8 بوده و هر چه از این مقدار بیشتر باشد، بهتر و مقاوم‌تر است. بنابراین هنگام خرید حتما به دانسیته فوم سقفی توجه کنید.

شما می‌توانید فوم سقفی مورد نیاز خود را با دانسیته مشخص از فروشگاه هامون عایق سفارش دهید و هر کجای ایران که باشید، درب منزل یا محل ساختمان سازی تحویل بگیرید. در پایان از شما دعوت می‌کنیم هر سوال یا تجربه‌ای درباره استفاده از فوم‌های سقفی با دانسیته‌های مختلف دارید، در بخش نظرات این مقاله با ما و دیگر همراهان عزیز و همیشگی هامون عایق به اشتراک بگذارید. کارشناسان حرفه‌ای ما در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما خواهند بود.