به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

کمتر کسی وجود دارد که در صنایعی مانند بسته بندی و عایق کاری با فوم‌های پلی اتیلن آشنایی نداشته باشد. این فوم‌ها نوعی پلیمر هستند که از فراورده‌های نفتی و ترکیب پلی اتیلن فشرده با حباب‌های ریز هوا ساخته می‌شوند و به دلیل مزایای بی‌نظیرشان کاربردهای بسیاری دارند.

در انتخاب انواع فوم پلی اتیلن پارامترهای مختلفی باید در نظر گرفته شوند که دانسیته یکی از مهم‌ترین آن‌هاست. در این مقاله به این موضوع مهم می‌پردازیم که دانسیته فوم پلی اتیلن به چه معناست و انواع فوم‌ها چه دانسیته‌ای دارند. از شما دعوت می‌کنیم مطالعه این مطلب کاربردی را از دست ندهید.

منظور از دانسیته فوم پلی اتیلن چیست؟

اگر تجربه خرید فوم پلی اتیلن را داشته باشید، حتما می‌دانید که این فوم‌ها با دانسیته یا چگالی‌های متفاوتی ساخته و عرضه می‌شوند. اما دانسیته فوم چیست؟ به زبان ساده دانسیته یا چگالی به معنای مقدار جرم در واحد حجم ماده گفته می‌شود و معیاری است که میزان فشردگی فوم پلی اتیلن را نشان می‌دهد.

اندازه زنجیر پلیمری پلی اتیلن، نوع و تعداد شاخه‌های زنجیره از عواملی هستند که دانسیته فوم را تعیین می‌کنند. قاعدتا هر چه فومی دانسیته بالاتری داشته باشد، فشرده‌تر است.

دانسیته مختلف فوم‌های پلی اتیلن بی دلیل نیست و هر فوم با چگالی مشخص، کاربرد خاصی دارد. برای مثال در صورتی که قصد خرید فوم پلی اتیلن برای تاسیسات برودتی یا به عنوان عایق حرارتی را داشته باشید، دانسیته فوم مناسب شما متفاوت با چگالی فومی خواهد بود که برای بسته بندی به کار می‌رود. انتخاب فوم پلی اتیلن با دانسیته اشتباه، باعث می‌شود که فوم کارایی مدنظر شما را نداشته باشد و در نتیجه هر آنچه که برای خرید فوم هزینه کرده‌اید، بر باد می‌رود. در بخش بعد بیشتر با انواع دانسیته فوم پلی اتیلن آشنا می‌شوید.

انواع فوم پلی اتیلن براساس دانسیته

انواع فوم پلی اتیلن براساس دانسیته

فوم‌های پلی اتیلن براساس چگالی و میزان فشردگی‌شان طبقه بندی می‌شوند و هر کدام کاربردهای مختلفی دارند. در واقع بهره مندی از مزایای فوم پلی اتیلن در گروی آن است که فوم مناسبی در جهت رفع نیاز مدنظر خود تهیه و از آن استفاده کنید؛ در غیر این صورت، اگر دانسیته مناسبی نداشته باشد، فوم کارایی چندانی نخواهد داشت. انواع فوم پلی اتیلن براساس میزان دانسیته عبارتند از:

فوم پلی اتیلن HDPE با دانسیته بالا

پلی اتیلن HDPE مخفف High Density PolyEthylene و به معنای پلی اتیلن با چگالی بالاست. زنجیره‌های پلیمری این نوع پلی اتیلن خطی هستند، مولکول‌ها در فاصله کم با نیروی زیادی به هم متصل می‌شوند و در نتیجه دوام و مقاومت بالایی را به ارمغان می‌آورند.

این فوم‌ها با چگالی بالا، در عین مقاومت و طول عمر زیاد، انعطاف پذیری خوبی دارند و بیشتر برای پوشش انواع لوله‌های کاربردی مانند لوله تخلیه مورداستفاده قرار می‌گیرند؛ چرا که از ترکیدگی لوله‌ها و نشت آن‌ها جلوگیری می‌کنند. تخمین زده شده لوله‌هایی که با پلی اتیلن‌های با دانسیته بالا پوشش داده می‌شوند، عمری بین 50 تا 100 سال دارند.

فوم پلی اتیلن LDPE با دانسیته پایین

نوع دیگر فوم‌های پلی اتیلن، فوم‌های LDPE هستند که مخفف low density polyethylene بوده و به معنای پلی اتیلن با چگالی پایین است. برخلاف پلی اتیلن با دانسیته بالا، این پلیمرها ساختار انشعابی با شاخه‌های بلند و کوتاه دارند. در نتیجه فاصله بین زنجیرهای پلیمر، باعث می‌شود که نیروی بین مولکولی اجزای تشکیل دهنده ضعیف و به تبع آن، استحکام کششی فوم کمتر باشد.

این نوع پلیمر اولین بار در سال 1933 میلادی در انگلستان تولید شد و 6 سال بعد از آن، یعنی در سال 1939 روانه بازار گردید. اولین موردمصرف این نوع پلیمرها، به عنوان ماده عایق برای کابل‌های رادار بود که در جنگ جهانی دوم، بسیار مورد استفاده قرار می‌گرفت. فوم‌های LDPE برای بسته بندی مواد (اقلام کوچک و ظریف) و همچنین کاربردهای دریایی به دلیل شناوری و مقاومت در برابر رطوبت و آب ایده آل هستند.

دانسیته انواع فوم‌های پلی اتیلن چقدر است

دانسیته انواع فوم‌های پلی اتیلن چقدر است؟

فوم‌های پلی اتیلن انواع مختلفی دارند که هر کدام با ضخامت و دانسیته متفاوتی عرضه می‌شوند. در واقع علاوه بر نوع پلیمر به کار رفته در ساخت فوم، دسته بندی فوم‌ها براساس انواع زیر است. البته دسترسی به همه انواع فوم‌های زیر به این شرط است که بدانید فوم پلی اتیلن از کجا بخرم و فروشگاه معتبری مانند هامون عایق را برای خرید فوم مدنظرتان انتخاب کنید. دانسیته انواع فوم‌های پلی اتیلن و کاربرد آن‌ها عبارتند از:

  • فوم پلی اتیلن رولی با دانسیته 20 تا 25 کیلوگرم بر متر مکعب در صنایع بسته بندی و عایق کاری
  • فوم پلی اتیلن لوله‌ای با دانسیته 25 کیلوگرم بر متر مکعب در عایق کاری لوله‌های آب و لوله‌های تاسیساتی، استفاده در صنایع ساختمان سازی، بسته بندی و گل‌سازی
  • فوم پلی اتیلن تخته‌ای (ورقه‌ای) با دانسیته 20 تا 30 کیلوگرم بر متر مکعب در تولید تشک‌های طبی و ورزشی، تشک مبل، صنایع خودروسازی، بسته بندی محصولات، استفاده به عنوان کف پوش پارک‌ها و زمین بازی کودکان
  • فوم پلی اتیلن کراس‌لینک (فوم پلی اتیلن فشرده) با دانسیته 35 تا 200 کیلوگرم بر متر مکعب در صنایع کیف و کفش سازی، خودروسازی و پزشکی

علاوه بر موارد فوق، فوم‌های پلی اتیلن متالایز، چسبی، میله‌ای از دیگر فوم‌های پلی اتیلن هستند که معمولا دانسیته‌ای برابر 20 تا 30 کیلوگرم بر متر مکعب دارند. از فوم‌های پلی اتیلن متالایز در عایق کاری کف ساختمان‌ها، سقف سوله‌ها، صنایع تزیینی و بسته بندی استفاده می‌شود.

ضمن اینکه فوم‌های پلی اتیلن چسبی نیز برای عایق کاری محصولات در صنایع گوناگون کاربرد دارد و فوم‌های پلی اتیلن میله‌ای در صنعت ساخت و ساز، به عنوان غریق نجات برای آموزش شنا، درزگیر پنجره‌ها و صنایع مرغ داری، سالن‌های بزرگی مانند سردخانه‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند.

دانسیته‌های مختلف فوم پلی اتیلن

خرید فوم پلی اتیلن با دانسیته‌های مختلف از فروشگاه هامون عایق

در این مقاله توضیح دادیم که دانسیته فوم پلی اتیلن به چه معناست و فوم‌ها بر اساس دانسیته یا چگالی چه انواعی دارند. شما می‌توانید انواع فوم پلی اتیلن با دانسیته مدنظر خود را با بالاترین کیفیت و قیمتی مناسب از فروشگاه هامون عایق سفارش دهید و هر کجای ایران که باشید، درب منزل یا محل کار خود تحویل بگیرید.

در پایان از شما دعوت می‌کنیم هر سوالی درباره دانسیته فوم پلی اتیلن دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر همراهان عزیز و همیشگی هامون عایق به اشتراک بگذارید.