به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

عایق الاستومری سلول بسته که به نام لاستیک نیز شناخته می‌شود، تقریبا 70 سال است که به صورت تجاری در دسترس بوده است. معمولا برای عایق کاری سیستم‌های مکانیکی مانند HVAC، VRF/VRV و لوله‌های آب سرد از این نوع عایق‌ها استفاده می‌شود. فرمول اولیه و اکثریت قریب به اتفاق عایق الاستومری سلول بسته موجود، به عنوان NBR/PVC (لاستیک نیتریل بوتادین/پلی وینیل کلرید) شناخته می‌شود.

با این حال فناوری جدیدتری به عنوان عایق EPDM (اتیلن پروپیلن دی ان مونومر) نیز روی کار آمده است که ویژگی‌های متفاوتی دارد. در این مقاله 7 تفاوت عایق NBR و EPDM را توضیح می‌دهیم. از شما دعوت می‌کنیم تا انتها همراه ما باشید.

1. تفاوت قطبیت شیمیایی عایق NBR و EPDM

بسیاری از افراد هنگام خرید و تهیه عایق مناسب صرفا قیمت پشم شیشه و دیگر محصولات را در نظر می‌گیرند و به موارد مهمی مانند قطبیت توجه کمتری دارند. در حالی که این عامل مستقیما بر عملکرد عایق تاثیر می‌گذارد. در ابتدایی‌ترین سطح (مولکولی)، تمام محصولات عایق الاستومری سلول بسته «قطبی» یا «غیرقطبی» هستند.

اما چرا قطبیت شیمیایی مهم است؟ برای مثال نفت (غیر قطبی) و آب (قطبی) را در نظر بگیرید. نفت و آب با هم مخلوط نمی‌شوند، زیرا ویژگی‌های الکترونگاتیوی آن‌ها را از هم جدا می‌کند. از سوی دیگر نمک و تقریبا هر ماده قطبی دیگر در آب حل می‌شود.

تفاوت قطبیت شیمیایی عایق NBR و EPDM

عایق EPDM غیرقطبی و به عبارتی آبگریز است. بنابراین آب، رطوبت و بخار آب موجود در محیط خود را جذب نمی‌کند یا با آن واکنش نمی‌دهد. در مقابل NBR/PVC قطبی است و مولکول‌های آب را جذب می‌کند. جذب آب کاهش راندمان حرارتی عایق را به دنبال دارد. برای تشخیص قطبیت یک عایق به دنبال عبارت «هیگروسکوپیک» باشید و انواع غیر هیگروسکوپیک را که رطوبت هوا یا خاک را جذب نمی‌کنند، انتخاب کنید.

2. تفاوت رسانایی گرمایی و محدوده دمای کاری عایق NBR و EPDM

علاوه بر قطبیت، مهم است که برگه اطلاعات فنی سازنده عایق الاستومری سلول بسته را از نظر هدایت حرارتی بر اساس ضخامت بررسی کنید. هرچه این عدد کمتر باشد، بهتر است و به این معناست که عایق حرارت کمتری را از خود عبور می‌دهد. برای مثال عایق پشم سنگ رسانایی حرارتی بسیار پایینی دارد.

براساس ضخامت عایق هر کدام از مواد NBR و EPDM می‌توانند رسانایی گرمایی کمتری داشته باشند اما محدوده دمای کاری آن‌ها متفاوت است. عایق‌های NBR در بازه دمایی 10- تا 120 درجه سانتی‌گراد مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند اما محدوده دمای کاری عایق EPDM بیشتر و بین 30- تا 150 درجه سانتی‌گراد است.

3. نفوذپذیری بخار آب (WVP)؛ دیگر تفاوت عایق NBR و EPDM

معمولا هر دو عایق NBR و EPDM میزان مقاومت یکسانی در برابر نفوذ بخار آب دارند و فاکتور WVP آن‌ها برابر با 0.03 پرم‌اینچ است. با این حال این عامل در برخی عایق‌های خاص EPDM تا 0.01 پرم‌اینچ نیز می‌رسد که از این نظر، بسیار مشابه عایق فوم گلاس یا شیشه سلولی با WVP برابر با 0 است. هرچه WVP کمتر باشد، احتمال کمتری وجود دارد که هنگام نصب به یک مانع اضافه‌تر مانند ژاستیک نیاز باشد. بنابراین توجه به این عامل باعث می‌شود که در هزینه‌هایتان صرفه‌جویی کرده و بودجه را صرف خرید مصالح موردنیاز دیگر و قيمت رابيتس کنید.

نفوذپذیری بخار آب (WVP)؛ دیگر تفاوت عایق NBR و EPDM

4. مقاومت عایق NBR و EPDM در برابر اشعه فرابنفش خورشید

قطبیت شیمیایی عایق الاستومری سلول بسته، مقاومت آن را در برابر اشعه ماوراء بنفش تعیین می‌کند. در صورتی که عایق قطبی (NBR/PVC) در معرض اشعه ماوراء بنفش باشد، به مرور زمان تخریب می‌شود. به همین دلیل قبل از نصب، این عایق باید در پوشش خاصی قرار بگیرد. مواد غیر قطبی (عایق EPDM) با سرعت کمتری نسبت به NBR/PVC تخریب می‌شوند. اگرچه استفاده از همان محافظت و پوشش توصیه می‌شود، اما لازم نیست.

به همین دلیل است که سازندگان وسایل نقلیه، لاستیک EPDM را برای قطعاتی که در معرض گرما و UV قرار دارند مانند شیلنگ‌ها، واشرها و تیغه‌های برف پاک کن انتخاب می‌کنند. در مقاله دیگری توضیح داده‌ایم که عایق حرارتی برودتی چیست و مقاومت این عایق‌ها در برابر اشعه فرابنفش چقدر است.

5. میزان خورنده بودن عایق؛ تفاوت متریال EPDM و فوم NBR

همه مصالحی که از مراکز فروش توری مرغی برای ساختمان‌سازی و دیگر کاربردهایی از این دست تهیه می‌شود، پلاستیکی نیستند و اغلب از فلز ساخته شده‌اند. بنابراین هنگام انتخاب عایق باید توجه داشته باشید که متریال عایق باعث خوردگی فلزات نشود. بر این اساس هنگام انتخاب عایق الاستومری سلول بسته به ویژه برای پوشش لوله‌های فولادی ضدزنگ گران قیمت (SS) باید احتیاط کنید.

هنگامی که عایق حاوی کلریدها و برومیدهای ذاتی PVC است و معمولا به عنوان بازدارنده شعله استفاده می‌شود، این هالوژن‌ها می‌توانند باعث خوردگی لوله‌های فولادی ضدزنگ و در نهایت منجر به خسارات هزینه‌بر در سیستم شوند. سازندگان NBR/PVC محصولات فرموله شده «غیر هالوژن» را برای کاربردهای SS توصیه می‌کنند. همچنین با وجود اینکه عایق EPDM کلر و برم بسیار کمی دارد، بازدارنده‌های خوردگی به آن اضافه شده است که آن را برای نصب روی SS ایمن می‌کند.

تفاوت متریال EPDM و فوم NBR

6. خاصیت ضدمیکروبی؛ دیگر تفاوت عایق NBR و EPDM

همه انواع عایق در صورت وجود منابع غذایی ارگانیک و رطوبت در معرض رشد کپک هستند. به عنوان یک اقدام پیشگیرانه، تولیدکنندگان NBR/PVC مواد شیمیایی ضد میکروبی ثبت شده توسط EPA را در طول فرآیند تولید به محصولات خود اضافه می‌کنند. از سوی دیگر، عایق EPDM به طور طبیعی در برابر میکروب‌ها مقاوم است، زیرا حاوی منابع غذایی ارگانیک مانند روغن‌ها، نرم کننده‌ها و چسب‌ها نیست.

7. محتوای پی وی سی؛ آخرین تفاوت عایق NBR و EPDM

در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی، نصب مصالح بدون PVC در اولویت قرار دارد. در حالی که عایق الاستومری سلول بسته NBR/PVC ذاتا حاوی PVC است، عایق EPDM دارای سطوح بسیار پایین وزنی (کمتر از 1%) است. در پایان اگر می‌خواهید بیشتر در این باره بدانید که عایق الاستومری چیست و چه ویژگی‌هایی دارد، به مقاله دیگر ما مراجعه کنید.

خرید بهترین محصولات عایق از فروشگاه هامون عایق

در این مقاله 7 تفاوت عایق NBR و EPDM را توضیح دادیم و به طور کاملا تخصصی راهنمایی‌تان کردیم چطور بین این دو عایق تصمیم بگیرید. با این حال اگر همچنان سوالی در این باره دارید، می‌توانید در بخش نظرات این مقاله با ما به اشتراک بگذارید. کارشناسان هامون عایق در اولین فرصت پاسخگوی شما خواهند بود.