به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

عایق‌های حرارتی برودتی تمام آن چیزی هستند که برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی، چه در فصول سرد و چه روزهای گرم سال، به آن نیاز دارید. در واقع عایق‌های حرارتی از اتلاف انرژی گرمایی و عایق‌های برودتی از هدررفت انرژی سرمایشی جلوگیری می‌کنند. اما انواع خاصی از عایق‌ها هر دو ویژگی را با هم دارند و به همین دلیل ایده‌‌آل‌ترین گزینه ممکن محسوب می‌شوند. در این مقاله به این موضوع می‌پردازیم که عایق حرارتی برودتی چیست و چه انواعی دارد. از شما دعوت می‌کنیم مطالعه این مطلب مفید را از دست ندهید.

عایق حرارتی برودتی: کامل‌ترین متریال ممکن برای جلوگیری از هدررفت انرژی

همان طور که در ابتدای این بخش مختصرا توضیح دادیم، به طور کلی انواع عایق‌ها در دو دسته عایق حرارتی و عایق برودتی تقسیم‌بندی می‌شوند. عایق‌های حرارتی تحت عنوان عایق گرم نیز شناخته می‌شوند و اجازه عبور انرژی گرمایی و حرارت را از خود نمی‌دهند. در نتیجه گرمای داخل فضا یا چیزی را که عایق کرده باشند، حفظ می‌کنند. بر این اساس عایق‌های حرارتی در جاها و تجهیزاتی مانند موتورخانه‌ها، سیستم‌های گرمایشی و دودکش‌ها که دمای داخلی بیشتر از دمای خارجی است، استفاده می‌شود. محدوده دمای کاری عایق‌های حرارتی بسته به نوع آن از 25 تا 300 درجه سانتی‌گراد متفاوت بوده و از عواملی است که بر قیمت پشم شیشه تاثیر می‌گذارد.

در مقابل عایق‌های برودتی به منظور جلوگیری از اتلاف انرژی سرمایشی طراحی شده و در جاهایی به کار می‌روند که دمای داخلی کمتر از دمای خارجی بوده و هدف از عایق‌کاری، حفظ سرمایش داخل محیط است. بر این اساس از عایق‌های برودتی یا عایق سرد در سردخانه‌ها، یخچال‌ها و خنک‌ساز‌ها استفاده می‌شود. محدوده دمای کاری عایق‌های برودتی بین 100- تا 100 درجه سانتی‌گراد است. به همین دلیل در جاهایی که دما از 100 درجه سانتی‌گراد بیشتر نمی‌شود، می‌توان از این نوع عایق‌ها نیز برای جلوگیری از هدررفت انرژی گرمایی استفاده کرد. به چنین محصولی که همزمان هر دو کارکرد جلوگیری از اتلاف انرژی گرمایشی و سرمایشی را دارد، عایق حرارتی برودتی می‌گویند.

آشنایی با انواع عایق حرارتی برودتی و ویژگی‌های هر کدام

آشنایی با انواع عایق حرارتی برودتی و ویژگی‌های هر کدام

امروزه عایق‌های حرارتی برودتی مختلفی در بازار وجود دارد که هر کدام ویژگی‌ها و به تبع آن کاربرد خاصی دارند. برای جلوگیری از هر تصمیم اشتباه و هدر رفت بودجه و سرمایه باید با این متریال عایق آشنایی داشته باشید. هر چند بسیاری از مصالح ساختمانی مانند توری مرغی قیمت پایینی دارند، صرفا در صورت خرید آگاهانه مصالح می‌توانید هزینه‌های خود را به حداقل برسانید.

1. عایق حرارتی برودتی پشم شیشه

اولین نوع عایق‌های حرارتی پشم شیشه است که در برابر محدوده دمایی فوق‌العاده‌ای از 195- تا 230 درجه سانتی‌گراد از خود مقاومت نشان داده و اجازه عبور گرما یا سرما را در این محدوده دمایی نمی‌دهد. محدوده دمایی پشم شیشه در صورت افزودن برخی مواد، تا 450 درجه سانتی‌گراد نیز می‌رسد.

این عایق، از بازیافت شیشه تولید شده و بیشتر در ساخت تجهیزات حرارتی، کاشی‌های کف و سقف و مجرای لوله‌کشی‌های رو‌کار و تو‌کار استفاده می‌شود. ضمن اینکه قدمت استفاده از پشم شیشه برای عایق‌کاری سقف ساختمان نیز به سال‌ها پیش برمی‌گردد. نکته مهم در این حالت اینکه هنگام نصب عایق یا اجرای سقف کاذب ارزشش را دارد که بابت قیمت راویس هزینه کنید تا نتیجه بهتر از آب دربیاید.

2. عایق حرارتی برودتی پشم سنگ

عایق حرارتی برودتی دیگر پشم سنگ است که در محدوده دمایی 50- تا 650 و بعضا 750 درجه سانتی‌گراد کار می‌کند. حتی در مواردی این عایق، توانایی تحمل دمای بالاتر از 1000 درجه سانتی‌گراد را دارد و کاملا در برابر آتش مقاوم است. در واقع پشم سنگ بیشتر از اینکه یک عایق برودتی باشد، عایق حرارتی ایده‌آلی محسوب می‌شود. با این حال با توجه به گستره تحمل دمای آن، می‌توان پشم سنگ را نیز نوعی عایق حرارتی برودتی دانست.

عایق حرارتی برودتی پشم سنگ

پشم سنگ از حرارت دادن و ذوب سنگ‌های بازالت و کک در کوره‌های مخصوص به دست می‌آید. الیاف سنگ حاصل کار کوره‌هاست که بعدتر در شکل‌های مختلف لحافی، لوله‌ای و تخته‌ای و در ابعاد و اندازه‌های ۱۲۰ در ۶۰ سانتی‌متر تولید می‌شود. عایق‌کاری دیوارها و سقف سازه‌های مختلف و همچنین عایق‌بندی لوله‌ها از کاربردهای اصلی پشم سنگ است. نسبت به پشم شیشه، پشم سنگ قیمت بالاتری دارد که با توجه به مزایای فوق‌العاده آن کاملا طبیعی است.

3. انواع عایق حرارتی برودتی الاستومری

سومین مدل عایق حرارتی برودتی، عایق‌هایی است که تحت عنوان عایق الاستومری شناخته می‌شوند. بسته به اینکه چه نوع متریالی در ساخت این محصولات عایق به کار رفته باشد، محدوده تحمل دمایی متفاوت خواهد بود. برای مثال عایق‌های الاستومری که در آن‌ها از نیتریل بوتادین (NBR) استفاده شده است، می‌توانند در محدوده دمایی بین 50- تا 110 درجه سانتی‌گراد کار کنند. در مقابل عایق‌های الاستومری EPDM توانایی تحمل محدوده دمایی گسترده‌تری از 182- تا 125 درجه سانتی‌گراد را دارند. محدوده تحمل دما تنها یکی از چند تفاوت عایق NBR و EPDM است.

نکات مهمی که باید هنگام انتخاب عایق حرارتی برودتی بدانید

متاسفانه بسیاری از کاربران صرفا بر اساس قیمت ورق کارتن پلاست و دیگر محصولات عایق، تصمیم می‌گیرند که از کدام متریال استفاده کنند. در صورتی که برای کارایی بالای این عایق‌ها، باید فاکتورهای دیگری را در نظر داشته باشید. علاوه بر محدوده دمای کاری، عوامل مهم دیگر هنگام انتخاب عایق حرارتی برودتی مناسب عبارتند از:

  • ضریب انتقال دما؛ هر چقدر کمتر باشد، بهتر است.
  • ضریب نفوذ رطوبت؛ حداقل نفوذ رطوبتی راندمان بالای عملکرد عایق را تضمین می‌کند.
  • پایداری عایق در برابر آلودگی، رشد قارچ و کپک، اشعه فرابنفش و ضربه
  • عدم خاصیت خورندگی مصالح فلزی
  • عدم اشتعال‌پذیری

انتخاب عایق حرارتی برودتی

خرید انواع عایق حرارتی برودتی از فروشگاه هامون عایق

در این مقاله توضیح دادیم که عایق حرارتی برودتی چیست و چه انواعی دارد. شما می‌توانید بهترین عایق‌های حرارتی برودتی را با کیفیت بالا از فروشگاه هامون عایق خریداری کنید و هر کجای ایران که باشید، در محل موردنظرتان تحویل بگیرید. کدام عایق حرارتی برودتی برای شما مناسب‌تر است؟ تجربه کار و استفاده از کدام عایق را داشته‌اید؟ بی‌صبرانه منتظر نظرات ارزشمند شما در این باره هستیم. پس سوالات و نظراتتان را پیرامون این موضوع در بخش نظرات این مقاله با ما و دیگر همراهان عزیز و همیشگی هامون عایق به اشتراک بگذارید.