به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

مرغداری از آن دست مشاغلی است که بسیاری از افراد با هدف کسب سود فراوان به آن روی می‌آورند اما به دلیل عدم رعایت برخی موارد مهم و در عین حال ساده، به درآمد مدنظر خود نمی‌رسند و بعضا سرمایه اولیه خود را نیز از دست می‌دهند.

از این رو اگر قصد تاسیس مرغداری دارید، باید قبل از هر اقدامی با زیر و بم این کار آشنایی داشته باشید و همه امکانات و تجهیزات موردنیاز را فراهم کنید. در این مقاله به توضیح مراحل راه اندازی مرغداری می‌پردازیم و قدم به قدم راهنمایی‌تان می‌کنیم چگونه مرغداری سودآوری تاسیس کنید. از شما دعوت می‌کنیم تا انتها همراه ما باشید.

راه اندازی مرغداری چه مزایا و معایبی دارد؟ از درآمد مرغداری تا تغییرات بازار

قبل از اینکه به نحوه راه اندازی سوله مرغداری بپردازیم، بهتر است با مزایا و معایب ورود به این شغل آشنا شوید. اولین مزیتی که احتمالا شما هم از آن آگاهی داشته باشید، تقاضای بالا برای گوشت مرغ در بازار ایران است. امکان پخت غذاهای متنوع با گوشت مرغ از یک طرف و قیمت بالای گوشت قرمز از طرف دیگر باعث شده که بسیاری از خانواده‌های ایرانی از گوشت مرغ به عنوان اصلی‌ترین ماده غذایی خود استفاده کنند.

در نتیجه تقاضای بالا، درآمد زیادی در عرض مدت زمان کوتاهی نصیب شما می‌شود و بنابراین نرخ بازگشت سرمایه تاسیس مرغ داری بالاست. ضمن اینکه با راه اندازی مرغ داری می‌توانید عده زیادی را استخدام و به این طریق، اشتغال زایی کنید.

با وجود مزایای فوق، احداث مرغ داری معایبی هم دارد. اول اینکه به سرمایه بالایی نیاز است. همچنین با وجود تقاضای بالا، قیمت مرغ در بازار مدام تغییر می‌کند که باید این نکته را در کار خود در نظر داشته باشید و همواره استراتژی‌هایی را در پیش بگیرید که در کسب و کارتان متضرر نشوید.

احتمال شیوع بیماری‌های طیور در مرغداری به ویژه آن‌هایی که به درستی راه اندازی نشده‌اند، بالاست و برای اینکه بیزینس شما در بهترین حالت خود باشد، به تخصص و تجربه زیادی نیاز است.

مراحل راه اندازی مرغداری

مراحل راه اندازی مرغداری

اگر با وجود همه مزایا و معایب ورود به صنعت مرغداری کماکان قصد دارید که چنین کسب و کاری راه اندازی کنید، این بخش را حتما به دقت مطالعه کنید.

1. برنامه ریزی و تدوین طرح مرغداری

اولین کاری که باید برای راه اندازی مرغداری انجام دهید، این است که طرح مناسبی تدوین و برنامه ریزی کنید. به این منظور باید اطلاعاتی مربوط به بازار هدف گردآوری کنید، نوع و تعداد مرغ‌هایی را که قصد پرورش آن‌ها را دارید مشخص کنید، برآوردی از هزینه‌های پرورش مرغ داشته باشید و دقیقا تعیین کنید که به چه نوع ساختمان و تجهیزاتی نیاز دارید.

2. دریافت مجوز راه اندازی مرغداری کوچک گوشتی یا تخم‌گذار

در مرحله دوم پس از تامین بودجه مناسب براساس طرح نوشته شده، برای دریافت مجوز اقدام کنید. در واقع چه قصد راه اندازی مرغداری کوچکی را داشته باشید و چه بخواهید گسترده‌تر در این حوزه فعالیت کنید، به مجوز نیاز دارید. ابتدا باید به اداره جهاد کشاورزی منطقه مراجعه کنید و شرایط موردنیاز را از آن‌ها جویا شوید.

سپس یک طرح توجیهی که جزئیات دقیق مرغداری مدنظر شما از جمله محل جغرافیایی و نقشه ساختمان را مشخص می‌کند، تهیه کنید. زمین مرغداری باید در جایی باشد که به آب، برق و گاز دسترسی داشته و همچنین آب و هوا و شرایط خاک مطلوبی داشته باشد. به این منظور توصیه می‌کنیم از کارشناسان مربوطه مشاوره بگیرید.

بعد از این کار باید طرح و اسناد مربوطه را به همراه درخواست کتبی ارائه دهید تا پرونده تشکیل شود. در مرحله بعد کارشناسان و دامپزشکی از محل مرغداری بازدید می‌کنند و در نهایت پس از طی فرایند اداری، مجوز ساخت سوله برای مرغداری صادر می‌شود.

نحوه ساخت مرغداری

3. ساخت مرغداری با رعایت استانداردهای لازم

پس از دریافت مجوز، نوبت به ساخت سوله یا ساختمان مدنظر شما برای مرغداری می‌رسد. برای اینکه انتقال آلودگی و بیماری به حداقل برسد، باید استانداردهایی را در این زمینه رعایت کنید که عبارتند از:

  • بین مرغداری و مراکز پرورش طیور دیگر باید حداقل 1.5 کیلومتر فاصله باشد.
  • مرغداری باید به صورت شرق و غربی ساخته شود تا دمای سالن افزایش پیدا نکند.
  • دیوارهای مرغداری باید حداقل 15 متر با فضای سبز فاصله داشته باشند.
  • برای حفظ امنیت طیور در برابر حیوانات و دزدی محوطه سازی و حصارکشی مناسب انجام شود.

4. خرید تجهیزات مناسب برای راه اندازی مراغداری

در مرحله بعد باید تجهیزات موردنیاز را با توجه به اندازه و نوع مرغداری خریداری کنید. از دستگاه‌های پرورش مرغ و تجهیزات جمع‌آوری تخم گرفته تا تجهیزات خوراک دهی و آب دهی و همچنین تجهیزات برقی مانند ژنراتور برای مرغداری واجب است. همچنین برخی موارد مانند توری مرغی کمک می‌کند که مرغداری استانداردتری داشته باشید. با توجه به کیفیت و کارایی آن توری مرغی قیمت مناسبی دارد و حصارکشی را به مراتب امن‌تر می‌سازد.

5. تهیه و پرورش مرغ در مرغداری

در آخرین مرحله باید مرغ‌های گوشتی و تخم‌گذار مناسبی را از مراکز تخصصی پرورش مرغ‌ها خریداری کنید. در این مرحله، به نژاد و سلامت مرغ توجه ویژه‌ای داشته باشید. مرغ‌های خریداری شده باید توانایی تولید بالای تخم و گوشت را داشته و همچنین گواهی سلامت و واکسیناسیون داشته باشند تا از شیوع بیماری و عفونت جلوگیری شود.

پس از تهیه مرغ‌ها نوبت به پرورش آن‌ها می‌رسد. دمای مناسب برای رشد مرغ‌های تخم‌گذار بین 20 تا 27 درجه سانتی‌گراد و برای پرورش مرغ‌های گوشتی حدود 21 تا 26 درجه سانتی‌گراد است.

سیستم تهویه، نورپردازی مناسب، آب‌رسانی و تغذیه مداوم نیز از نکات دیگری است که برای پرورش مرغ‌ها باید در نظر داشته باشید. همچنین اهمیت دعوت از دامپزشکان حرفه‌ای را برای بازدید و ارزیابی مرغداری دست کم نگیرید.

راه اندازی مرغداری

خرید سوله و تجهیزات موردنیاز برای راه اندازی مرغداری از فروشگاه هامون عایق

در این مقاله مزایا و معایب راه اندازی مرغداری را بررسی کردیم و گفتیم چطور می‌توانید قدم به قدم مرغداری خود را تاسیس کنید. شما می‌توانید سوله و انواع تجهیزات موردنیاز برای احداث مرغداری را از فروشگاه هامون عایق سفارش دهید و همین امروز کسب و کار پردرآمد و سودآور خود را شروع کنید. در پایان اگر سوال یا تجربه‌ای درباره راه اندازی مرغداری دارید، خوشحال می‌شویم در بخش نظرات پاسخگوی شما همراهان عزیز و گرامی باشیم.