به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

یکی از جنبه‌های مهم زیباسازی محوطه باغ و حیاط آبنماست که در اشکال مختلفی از جمله فواره، حوض و آبشار وجود دارد و می‌تواند متناسب با هر سبک یا اندازه‌ای از حیاط طراحی شود. آبنما از نظر زیبایی‌شناسی دلپذیر بوده و مزایای زیست محیطی زیادی نیز به همراه دارد. این سازه‌ها انواع موجودات مانند پرندگان، پروانه‌ها و سنجاقک‌ها را جذب می‌کنند و می‌توانند با فراهم کردن منبع آب برای گیاهان و حیوانات در حفظ اکوسیستم تاثیر داشته باشند.

با این حال در طول زمستان ممکن است آبنما در معرض خطر یخ زدن باشد. به همین دلیل عایق بندی آبنما را باید جدی بگیرید. در این مقاله هر آنچه را که باید در این خصوص بدانید، در اختیار شما قرار می‌دهیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

چه چیزی باعث یخ زدن آبنما در زمستان می‌شود؟

قبل از اینکه به کاربرد ورق فوم پلی اتیلن و دیگر محصولات مناسب برای عایق بندی آبنما بپردازیم، بهتر است با دلایل یخ‌زدگی آبنما آشنایی داشته باشید. در طول ماه‌های زمستانی، زمانی که دما کاهش می‌یابد، آب به دلیل عوامل متعددی ممکن است یخ بزند:

  • دمای محیط: آب وقتی به 0 درجه سانتی‌گراد می‌رسد، یخ‌ می‌زند.
  • سرمای باد: باد می‌تواند باعث شود آب موجود در آب نما با سرعت بیشتری خنک شده و احتمال یخ زدن آن بیشتر شود.
  • عمق آب: هرچه عمق آب بیشتر باشد، احتمال یخ زدن آن کمتر است. با این حال اگر آب نما کم عمق باشد، می‌تواند راحت‌تر یخ بزند.
  • میزان تحرک آب: اگر آب در آب نما متحرک یا در حال گردش نباشد، راحت‌تر از آب در حال حرکت یخ‌ می‌زند.
  • عایق: اگر آبنما عایق نباشد، گرما را سریع‌تر از دست می‌دهد و در مقابل یخ‌زدگی مستعدتر می‌شود.
  • رطوبت: سطح رطوبت بالا می تواند باعث یخ زدن سریع آب شود.

علاوه بر موارد فوق، میزان شوری آب موجود در آبنما نیز در یخ‌زدگی آن موثر است.

چگونه از یخ زدن آبنما در زمستان جلوگیری کنیم؟

روش‌های مختلفی برای جلوگیری از یخ زدگی آبنما در فصل زمستان وجود دارد، از جمله:

  • آبگرمکن‌ها: نصب آبگرمکن راه موثری برای جلوگیری از یخ زدن آب درون آبنماست. آبگرمکن دمای آب را بالاتر از انجماد نگه می‌دارد و از تشکیل یخ جلوگیری می‌کند.
  • هواکش: نصب هواکش در آب نما می‌تواند به جلوگیری از یخ‌زدگی آن کمک کند. حرکت مداوم آب از ساکن شدن و یخ زدن آن جلوگیری می‌کند.
  • یخ زدا: یخ زدا را می‌توان در آب نما قرار داد تا از تشکیل یخ جلوگیری شود.
  • عایق بندی: عایق بندی آب نما بهترین راه برای جلوگیری از یخ‌زدگی و آسیب آن در زمستان است. پوشاندن آب نما با مواد ضد آب مانند برزنت و افزودن یک لایه عایق مانند عایق پشم سنگ به حفظ گرما و جلوگیری از یخ زدن آب کمک می‌کند.

چرا باید آبنما را عایق بندی کنیم

چرا باید آبنما را عایق بندی کنیم؟

هنگامی که آب در فضای باز زمستان به دلیل عدم وجود عایق بندی مناسب یخ می‌زند، چندین اتفاق رخ می‌دهد که می‌تواند عواقب منفی داشته باشند. برخی از مشکلات بالقوه‌ای که ممکن است ایجاد شود، عبارتند از:

  • آسیب به ساختار آبنما: هنگامی که آب یخ می‌زند، منبسط می‌شود و همین می‌تواند به اجزای آبنما مانند پمپ‌ها، لوله‌ها و فیلترها آسیب برساند. این آسیب به نشتی، ترک و سایر مسائلی منجر شود که تعمیرات هزینه‌بری را روی دستتان می‌گذارند.
  • رشد جلبک‌ها و باکتری‌ها: وقتی آبنما یخ می‌زند، یخ نفوذ نور خورشید را مسدود کرده و از ورود اکسیژن به آب جلوگیری می‌کند. بنابراین محیطی ایجاد می‌شود که جلبک‌ها و باکتری‌ها در آن رشد می‌کنند.
  • ناخوشایند از نظر زیبایی‌شناسی: یک آبنمای منجمد نسبت به جریان داشتن و فعال بودن، از نظر زیبایی کمتر زیباست. آب یخ زده همچنین ممکن است تغییر رنگ داده یا پوشیده از برف شود و از نظر بصری جذابیت کمتری داشته باشد.

به همین دلیل باید عایق بندی آبنما را به اندازه عایق کاری حمام و دیگر فضاهای خانه جدی بگیرید.

نحوه عایق بندی آبنما در 5 مرحله ساده اما کاربردی

عایق بندی آبنما تفاوت زیادی با  نحوه عایق کاری استخر ندارد. با این حال در این بخش می‌آموزید که چطور آبنما را در 5 مرحله خودتان عایق بندی کنید.

مرحله 1: مواد لازم برای عایق بندی آبنما را تهیه کنید

ممکن است در نگاه اول با توجه به قیمت پشم شیشه تصمیم بگیرید برای آبنما این متریال را انتخاب کنید. اما توصیه می‌کنیم از اسپری‌های فومی استفاده کنید. به طور کلی مواد و ابزار لازم برای عایق بندی آبنما عبارتند از:

  1. اسپری فوم عایق
  2. فویل آلومینیومی
  3. اره برقی
  4. شلنگ لاستیکی

مرحله 2: آبنما و پمپ را تخلیه کنید

برخی از آبنماها دارای خروجی تخلیه هستند، اما اگر این آبنما چنین ویژگی ندارد، می‌توانید آن را با سیفون کردن با استفاده از یک شلنگ کوچک تخلیه کنید.

نحوه عایق بندی آبنما

مرحله 3: داخل آبنما را با فویل آلومینیومی بپوشانید

با استفاده از فویل آلومینیومی، کل کاسه داخل آبنما را با ورقه‌های آن بپوشانید و مطمئن شوید که روی لبه‌ها قرار دارد. این کار باعث می‌شود که فوم به خود آبنما نچسبد. مهم است که اطمینان حاصل کنید هیچ سوراخ، پارگی یا شکافی در فویل وجود ندارد.

مرحله 4: با فوم عایق دیواره‌های آبنما را پر کنید

دستورالعمل‌های شرکت سازنده فوم عایق را دنبال کرده و اطمینان حاصل کنید که تمام اقدامات احتیاطی ایمنی را رعایت می‌کنید. به این ترتیب دیواره‌های داخلی آبنما را به آرامی با اسپری فوم عایق کنید و مراقب باشید که فوم بین ورقه‌های فویل و دیوار قرار نگیرد. پس از مدت زمان کوتاهی فوم منبسط می‌شود، بنابراین بیش از حد از آن استفاده نکنید. این نکته در عایق بندی تراس نیز اهمیت بسیاری دارد.

مرحله 5: صبر کنید تا فوم عایق خشک شود

بعد از یک روز می‌توانید قسمت بالایی آن را با اره برقی جدا کنید تا در صورت تمایل با قسمت بالایی آن همسطح شود. پس از خشک شدن کامل (بعد از 24 ساعت)، فویل را که روی لبه آویزان است پاره کنید. ضمن اینکه می‌توانید فوم را به گونه‌ای رنگ‌آمیزی کنید که شبیه آب باشد. در بهار به راحتی می‌توانید فوم عایق را به صورت قالبی بیرون بیاورید و برای زمستان‌های آینده آن را نگه دارید.

عایق بندی آبنما

عایق بندی آبنما با بهترین محصولات فروشگاه هامون عایق

در این مقاله توضیح دادیم عایق بندی آبنما چه اهمیتی دارد و به چه صورت انجام می‌شود. شما می‌توانید ابزار و مواد موردنیاز خود را از فروشگاه هامون عایق سفارش دهید و همین حالا برای عایق کاری آبنما دست به کار شوید. در پایان اگر سوالی در این باره دارید، در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.