به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

اگر اندک آشنایی با صنعت ساختمان‌سازی داشته باشید، حتما می‌دانید که در این صنعت از ورق‌های مختلفی استفاده می‌شود. انواع ورق را براساس جنس آن دسته‌بندی می‌کنند. از آنجایی که ورق‌های با جنس‌های متفاوت، ویژگی‌های مختلفی دارند، کاربرد آن‌ها نیز بسته به این خصوصیات متفاوت است.

در این مقاله انواع ورق را معرفی می‌کنیم و به کاربرد هر کدام در ساختمان‌سازی می‌پردازیم. اگر شما هم مهندس پروژه ساختمانی هستید، از شما دعوت می‌کنیم برای تکمیل اطلاعات‌تان تا انتهای این مطلب کاربردی و آشنایی با 7 نوع مختلف ورق همراه ما باشید.

1. کاربرد ورق فولادی ضدزنگ در ساختمان سازی

یکی از رایج‌ترین انواع ورق‌های فلزی، ورق فولادی ضدزنگ است که با 13 درصد کروم، بادوام‌ترین نوع ورق در میان انواع دیگر محسوب می‌شود. در بازار ایران این ورق‌ها را تحت عنوان استنلس استیل نیز می‌شناسند. ویژگی مهم ورق‌های فولادی ضدزنگ مقاومت بالای آن‌ها در برابر شرایط جوی مختلف و مواد اسیدی، قلیایی و نمک است.

با توجه به این ویژگی ضد خوردگی و پوسیدگی، از ورق‌های فولادی ضد زنگ در موارد مختلفی در صنعت ساختمان‌سازی استفاده می‌شود. برای مثال نرده، حفاظ و انواع کانال‌ها مانند کانال کولر و تهویه هوا را با این نوع ورق می‌سازند. همچنین ورق فولادی ضدزنگ در نبشی کشی ساختمان، ساخت پشت بام‌های فلزی، سقف فرودگاه و نمای ساختمان کاربرد دارد.

کاربرد ورق مسی در ساختمان سازی

2. کاربرد ورق مسی در ساختمان سازی

دومین نوع ورق پرمصرف در صنعت ساختمان سازی، ورق مسی است که رسانای الکتریکی بوده و به همین دلیل بیشتر در مواردی استفاده می‌شود که به رسانایی نیاز باشد. ورق‌های مسی را با هیچ ماده ضدزنگ و ضدخوردگی نمی‌پوشانند، چرا که در غیر این صورت، ورق خاصیت رسانایی خود را از دست می‌دهد. با این حال، بدون وجود این روکش‌ها، ورق‌های مسی در برابر خوردگی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند. همچنین برخلاف ورق‌های فولادی، در ساخت ورق مسی از هیچ آلیاژی استفاده نمی‌شود.

کاربرد ورق مسی در ساختمان‌سازی ساخت بام‌های مسی، لوله‌های آب‌رسانی، سیستم گرمایش، کف‌پوش، روکش دیوار و دستگیره درب‌هاست و معمولا برای قالب بندی ساختمان از مصالح دیگری استفاده می‌شود.

3. کاربرد ورق برنجی در ساختمان سازی

یکی دیگر از انواع ورق‌های فلزی، ورق برنجی است که از آلیاژ مس و روی ساخته می‌شود. ورق‌های برنجی نیز در برابر خوردگی مقاوم هستند و همچنین مقاومت بالایی در برابر ضربه دارند. وزن پایین ورق‌های برنجی خصوصیت دیگر آن‌هاست که آن‌ها را نسبت به دیگر ورق‌های فلزی متمایز می‌کند.

با توجه به ظاهر زیبا، این ورق‌ها در عناصر دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان به کار می‌روند و به ویژه در ساخت سقف‌های فلزی یا دیوارپوش‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند. البته به یاد داشته باشید که با وجود مقاومت بالای این ورق‌ها، نباید از رابیتس بندی سقف غافل شوید؛ چرا که مزایای رابیتس کاری برای افزایش استحکام ساختمان ارزشش را دارد که بابت قیمت رابیتس هزینه کنید.

کاربرد ورق رنگی در ساختمان سازی

4. کاربرد ورق رنگی در ساختمان سازی

یکی دیگر از مصالح مورداستفاده در ساختمان سازی ورق‌های رنگی است که از جنس گالوانیزه بوده و با 15 رنگ مختلف عرضه می‌شوند. ضخامت این ورق‌ها از 0.18 تا 0.7 متغیر است و علاوه بر رنگ‌های مختلف در طرح‌های متفاوتی اعم از کرکره‌ای، سفال، شادولاین و ذوزنقه‌ای ساخته می‌شوند. علاوه بر قیمت گالوانیزه ابعاد، رنگ، اندازه و طرح نیز بر قیمت ورق رنگی تاثیرگذار است.

معمولا در مناطقی که میزان رطوبت و بارندگی بالاست، برای ساخت شیروانی از ورق رنگی استفاده می‌کنند؛ زیرا این ورق‌ها مقاومت بالایی در برابر رطوبت و زنگ زدگی دارند. همچنین برای زیباسازی نمای بیرونی یا درونی ساختمان‌ها مانند سقف ورزشگاه‌ها و سوله‌ها از این ورق استفاده می‌کنند.

5. کاربرد ورق پلی کربنات در ساختمان سازی

ورق‌های پلی کربنات در صنایع ساختمان سازی به عنوان جایگزین ایده‌آلی برای شیشه استفاده می‌شود. این ورق شفاف وزن نسبتا پایینی دارد و با توجه به نقش آن در بهینه‌سازی انرژی، کاملا مقرون به صرفه است. در واقع ورق پلی کربنات نور خورشید را برمی‌گرداند و از گرمایش بیش از حد محیط زیر خود جلوگیری می‌کند.

در عین حال، ورق‌های پلی کربنات با تنوع رنگی بالا قابلیت سایه پذیری و عبور نور نیز دارند. با توجه به این مزایا ارزشش را دارد که بابت قیمت ورق پلی کربنات هزینه کنید.

در صنعت ساختمان سازی برای ساندویچ پانل سقفی و ساندویچ پانل دیواری از ورق پلی کربنات استفاده می‌شود. همچنین از ورق‌های پلی کربنات تخت که شبیه شیشه هستند، برای نمای ساختمان‌های بلند و برج‌ها و سقف استخرها استفاده می‌شوند.

نوع دیگر، ورق‌های پلی کربنات چند جداره است که بیشترین کاربرد را به عنوان جایگزین دیوارهای جداکننده شفاف (پارتیشن) در منازل و ادارات و همچنین در نورگیرها، گلخانه‌ها، سقف‌های کاذب و سقف شفاف استادیوم دارند.

کاربرد ورق کارتن پلاست در ساختمان سازی

6. کاربرد ورق کارتن پلاست در ساختمان سازی

نوع دیگر ورق‌های پرکاربرد در ساختمان سازی، ورق‌های کارتن پلاست هستند. این ورق‌ها رطوبت را جذب نمی‌کنند، در برابر محیط‌های اسیدی و بازی مقاوم هستند و همچنین قیمت کارتن پلاست بسیار مناسب است. از ورق‌های کارتن پلاست به عنوان عایق رطوبتی، پارتیشن بندی، حفاظ، حصار کشی، کف بتن ریزی، دکوراسیون و قالب بندی، دیوار و سقف کاذب استفاده می‌شود.

7. کاربرد ورق سیاه در ساختمان سازی

آخرین نوع ورقی که قصد داریم در این مطلب به معرفی آن بپردازیم، ورق‌های سیاه است. این ورق‌ها از مصالح حیاتی و مهم در صنعت ساختمان سازی هستند و به ویژه در طراحی و اجرای سازه‌های فلزی نقش مهمی دارند. ورق‌های سیاه دارای مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی، خاصیت چکش خواری بالا، خاصیت ارتجاعی مطلوب و استحکام و طول عمر زیاد هستند. از ورق‌های سیاه در مقاطع فولادی مانند انواع تیرها، سپری‌ها، ناودانی‌ها و نبشی‌ها استفاده می‌شود. همچنین این ورق‌ها در ساخت سوله نیز کاربرد دارند.

خرید انواع ورق موردنیاز برای ساختمان سازی از فروشگاه هامون عایق

در این مطلب به کاربرد ورق در ساختمان سازی پرداختیم و توضیح دادیم هر ورق، چه خصوصیات و کاربردهایی دارد. شما می‌توانید این مصالح کاربردی و موردنیاز برای پروژه‌های ساختمانی خود را از فروشگاه هامون عایق سفارش دهید. در پایان از شما دعوت می‌کنیم هر سوال یا تجربه‌ای درباره استفاده از هر کدام از ورق‌های فوق دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر همراهان عزیز و همیشگی هامون عایق به اشتراک بگذارید.