به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

زمین یکی از بهترین چیزهایی است که به عنوان عایق خانه عمل می‌کند و به همین دلیل تغییرات دمایی در زیرزمین‌ها معمولا کمتر از دیگر طبقات خانه است. با این حال برای اینکه زیرزمین قابل سکونت شود، باید دیوارهای آن را نیز عایق کنید تا هدررفت انرژی به حداقل برسد و از طرف دیگر، دیوارها در برابر نفوذ آب و رطوبت مقاومت بالایی داشته باشند. در این مقاله توضیح می‌دهیم از چه موادی برای عایق کاری این قسمت استفاده می‌شود و نحوه عایق کاری دیوار زیرزمین به چه صورت است. از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این مقاله کاربردی همراه ما باشید.

عایق کاری زیر زمین چه تفاوتی با طبقات دیگر دارد؟

نحوه عایق کاری دیوار زیرزمین با سیستم عایق مورد استفاده در بقیه قسمت‌های خانه در طبقات بالاتر متفاوت است. در طبقات فوقانی از وال استودهای چوبی برای نصب عایق‌های تخته‌ای و رولی مانند پشم شیشه استفاده می‌شود. تخته‌های پشم شیشه در مجاورت کاغذ قرار می‌گیرند و لبه‌های کاغذ به استودها منگنه می‌شود.

این سیستم برای دیوارهای زیرزمین کار نمی‌کند و نمی‌توان صرفا براساس قیمت پشم و شیشه و دیگر محصولات مشابه متریال مناسب را انتخاب کرد. عایق پشم شیشه رو به دیوارهای فونداسیون، در صورت قرار گرفتن در معرض رطوبت یا خیس شدن به راحتی رطوبت را جذب می‌کند و در این صورت پشم شیشه مقداری از R-value خود را از دست می‌دهد. بدتر اینکه این مواد بسیار متخلخل به محل پرورش کپک و سایر آلرژن‌ها تبدیل می‌شوند.

عایقکاری دیوار زیرزمین با سه روش موثر

دیتیل عایقکاری دیوار زیرزمین با سه روش موثر

عایق‌های فوم سخت ماده مناسبی برای عایق کاری دیوارهای زیرزمین هستند که برای استفاده از آن‌ها سه گزینه پیش روی شماست: استفاده از فوم سفت و سخت، ترکیب آن با سیستم وال استود و استفاده از قیر و گونی. قبل از تهیه این مواد عایق از مراکز فروش فوم پلی اتیلن باید برای انتخاب هر کدام از این روش‌ها باید تصمیم بگیرید:

1. استفاده از فوم سخت و نوارهای خز در عایق کاری زیرزمین

روش اول عایق کاری دیوارها زیرزمین، استفاده از فوم‌های سخت و نوارهای خز است. در این روش ورق‌های بزرگ فوم سفت، به ضخامت 1 یا 1 و ½ اینچ مستقیما با پیچ‌های بتنی به دیوار فونداسیون متصل می‌شوند. پیچ‌ها از طریق نوارهای خزدار چوبی هدایت شده و بعدا روی نوارهای خزدار، دیوار خشک نصب می‌شود.

صفر تا صد عایق کاری دیوار زیر زمین

این روش ساده‌تر و ارزان‌تر از روش اجرای وال استود است و با اجرای آن می‌توانید بودجه خود را صرف موارد دیگری مانند قیمت رابیتس کنید اما از طرف دیگر کارایی آن به عنوان یک سیستم عایق، نصف وال استود بوده و به علاوه، استفاده از پیچ‌های متعدد در بتن می‌تواند مشکل‌ساز باشد. این روش برای زیرزمین‌هایی که به حداقل عایق کاری نیاز دارند، گزینه خوبی محسوب می‌شود.

ضخامت فوم سخت

R-value

ضخامت نهایی دیوار

1 اینچ

R-5

2 و ¼ اینچ

1 و ½ اینچ

R-7.5

2 و ¾ اینچ

2. استفاده از فوم سخت و وال استود برای عایق کاری زیرزمین

در این حالت ورق‌های بزرگ فوم سفت و سخت به ضخامت 1 تا 2 اینچ مستقیما با چسب فوم به دیوار فونداسیون متصل می‌شوند. سیستم وال استود، با استفاده از ناودانی‌های چوبی یا فلزی ساخته می‌شود و در مجاورت فوم سخت قرار می‌گیرد اما آن را در بالا و پایین ثابت نگه می‌دارد. در نهایت، دیوار خشک اضافه می‌شود.

این روش در عایق کاری زیرزمین موثرتر است و به شما امکان می‌دهد از پشم شیشه یا انواع پشم سنگ در حفره‌های دیواری برای ضدآب کردن هرچه بیشتر دیوارها استفاده کنید. سیستم دیواری عایق کاری از نظر ساختاری کاملا مستقل از دیوار پی بوده و از برخی جهات اجرای آن آسان‌تر از استفاده از نوارهای خزدار است؛ زیرا در این حالت باید اتصال دهنده‌های کمتری در بتن رانده شوند. با این حال برای اجرای این روش به مصالح ساختمانی بیشتری نیاز است که ساخت آن را گران‌تر می‌کند. سیستم وال استود برای زیرزمین‌های بزرگ‌تر که به حداکثر ارزش عایق نیاز دارند، بهترین است.

ضخامت فوم سخت و پشم شیشه

R-value

ضخامت نهایی دیوار

1 اینچ

R-18 (R-5 + R-13)

5 و ¾ اینچ

1 و ½ اینچ

R-20.5 (R-7.5 + R-13)

6 و ¼ اینچ

2 اینچ

R-23 (R-10 + R-13)

6 و ¾ اینچ

3. استفاده از قیر و گونی برای عایق کاری دیوار زیر زمین

دو روش قبل در ایران کمتر رایج بوده و متداول‌ترین روش عایق کاری زیرزمین قبل از اتمام نهایی ساخت دیوارها و استفاده از قیر و گونی، یا قیر و مشمع یا مقوای قیراندود است. به این منظور از بالا به پایین عایق‌ کاری انجام می‌شود و لایه‌های گونی به نحوی روی هم قرار می‌گیرند که رطوبت نتواند از زمین به دیوار زیر زمین نفوذ کند. براساس عمق زیر زمین و احتمال خطر ریزش خاک اطراف از دو روش عایق کاری و مطابق با مراحل زیر استفاده می‌شود:

  1. در مواقعی که عمق زیرزمین کم و خطر ریزش خاک اطراف وجود ندارد: اجرای تیغه محافظ قائم، اجرای ملات ماسه سیمان و عایق قائم و ساخت دیوار اصلی زیرزمین
  2. در مواقعی که عمق زیرزمین زیاد و خطر ریزش حاک وجود دارد: اجرای عایق افقی زیر دیوار زیرزمین، دیوارسازی، اندود کردن ملات ماسه سیمان و در نهایت ساخت تیغه محافظ

در مقاله دیگری مفصلا توضیح داده‌ایم که عایق کاری چیست و با استفاده از قیر و گونی طی چه مراحلی انجام می‌شود.

عایق کاری دیوار زیرزمین

خرید بهترین محصولات عایق برای عایق کاری دیوار زیرزمین از فروشگاه هامون عایق

در این مقاله 3 روش نحوه عایق کاری دیوار زیر زمین را توضیح دادیم و گفتیم هر روش چه مزایای و معایبی دارد. شما می‌توانید برای انتخاب روش مناسب عایق کاری دیوار زیر زمین مدنظرتان با کارشناسان هامون عایق مشورت کرده و بهترین گزینه را انتخاب کنید. همچنین امکان تهیه همه مصالح و متریال موردنیاز برای عایق بندی دیوارهای زیرزمین از فروشگاه هامون عایق وجود دارد. به این منظور صرفا کافی است کالای موردنیاز خود را از فروشگاه هامون عایق تنها با چند کلیک سفارش دهید و هر کجای ایران که باشید، در محل تحویل بگیرید. در پایان از شما دعوت می‌کنیم هر سوال یا تجربه‌ای درباره عایق کاری دیوار زیر زمین دارید، در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.