به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

امروزه مواد عایق زیادی در بازار موجود است. قدمت استفاده از برخی به سال‌ها پیش برمی‌گردد و برخی دیگر جدیدتر هستند. هر کدام از مواد عایق حرارتی مزایا و معایبی داشته و هنگام انتخاب هر کدام باید اطمینان حاصل کنید که کدام عایق در شرایط شما بهترین عملکرد را دارد. در این مقاله 5 نوع عایق حرارتی رایج را معرفی کرده و آن‌ها را از نظر عوامل مختلفی مانند R-value، قیمت، اثرات محیطی، اشتعال پذیری، عایق صدا و ویژگی‌های دیگر با هم مقایسه می‌کنیم. اگر شما هم نمی‌دانید که کدام عایق حرارتی بهتر است، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

1. عایق پشم شیشه؛ نوعی عایق سرما و گرما دیوار

فایبرگلاس یا پشم شیشه رایج‌ترین عایق مورداستفاده در دوران مدرن است. فایبرگلاس به دلیل نحوه ساخت آن، با رشته‌های ظریف شیشه خود، می‌تواند انتقال حرارت را به حداقل برساند. نقطه ضعف اصلی پشم شیشه، خطر کار با آن است. در واقع از آنجایی که پشم شیشه از سیلیکون ریز بافته شده ساخته شده است، در صورت عدم استفاده از تجهیزات ایمنی مناسب، پودر و خرده‌های ریز شیشه می‌توانند به چشم‌ها، ریه‌ها و حتی پوست آسیب برسانند.

عایق پشم شیشه؛ نوعی عایق سرما و گرما دیوار

با این حال در صورت رعایت نکات ایمنی و استفاده از محافظ چشم، ماسک و دستکش، نصب پشم شیشه کاملا بی‌خطر است. پشم شیشه یک ماده عایق غیر قابل اشتعال عالی با مقادیر R-value از R-2.9 تا R-3.8 در هر اینچ است. با توجه به قیمت پشم شیشه اگر به دنبال عایق ارزان قیمتی هستید، قطعا گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.

2. عایق پشم معدنی؛ بهترین عایق حرارتی سقف

پشم معدنی در واقع به چندین نوع عایق مختلف اشاره دارد. پشم شیشه، پشم سنگ و پشم سرباره‌ای همگی نمونه‌هایی از پشم معدنی هستند که به ترتیب از شیشه‌های بازیافتی، بازالت و سرباره کارخانه‌های فولاد تولید می‌شوند. پشم‌های معدنی را می‌توان به صورت تخته‌ای یا به عنوان یک ماده شل خریداری کرد. بیشتر پشم‌های معدنی فاقد مواد افزودنی هستند تا در برابر آتش مقاوم باشند و از گسترش آتش‌سوزی تا 1400 درجه فارنهایت جلوگیری کنند. مقادیر R-value پشم معدنی از R-2.8 تا R-3.5 متفاوت است.

عایق پشم معدنی؛ بهترین عایق حرارتی سقف

قبل از خرید پشم سنگ بهتر است تفاوت آن را با عایق پشم شیشه بیشتر بشناسید. پشم سنگ از پشم شیشه سنگین‌تر و متراکم‌تر است و همین، به آن R-value بالاتری می‌دهد. همچنین پشم سنگ نسبت به سایر مواد عایق در برابر آتش، کپک، قارچ و رطوبت مقاومت بیشتری دارد و اغلب گران‌تر است. ضمن اینکه نسبت به پشم شیشه دوام بالاتری دارد. در مقابل پشم شیشه انعطاف‌پذیرتر بوده و برای عایق‌بندی خلل و فرج‌ها گزینه بهتری است.

3. مواد عایق سلولزی؛ بهترین برای عایق بندی دیوارها

عایق سلولزی یکی از مواد عایق طبیعی است که از مقوای بازیافتی، کاغذ و سایر مواد مشابه ساخته می‌شود و به شکل شل در می‌آید. در نتیجه این ماده عایق خطری برای محیط زیست ندارد. سلولز دارای R-value بین R-3.1 و R-3.7 است. برخی از مطالعات اخیر روی سلولز نشان داده‌اند که ممکن است این محصول در به حداقل رساندن آسیب ناشی از آتش سوزی عالی عمل کند. به دلیل فشردگی مواد، تقریبا در داخل سلولز اکسیژنی وجود ندارد. بدون اکسیژن در مواد، میزان آسیبی که آتش سوزی می‌تواند ایجاد کند به حداقل می‌رسد.

مواد عایق سلولزی؛ بهترین برای عایق بندی دیوارها

بنابراین سلولز نه تنها یکی از سازگارترین اشکال عایق با محیط زیست است، بلکه یکی از مقاوم‌ترین اشکال عایق نیز در برابر آتش محسوب می‌شود. با این حال، این مواد دارای معایب خاصی هستند؛ مانند آلرژی‌هایی که ممکن است برخی افراد به گرد و غبار روزنامه داشته باشند. همچنین یافتن افراد ماهر در نصب این نوع عایق در مقایسه با مواد عایق دیگری مانند پشم شیشه نسبتا سخت است و صرفا نمی‌توان با تهیه توری مرغی و چنین تجهیزات ساده‌ای عایق سلولزی را اجرا کرد.

4. فوم پلی اورتان؛ نوعی عایق حرارتی دیگر با کاربرد راحت

امروزه از گاز غیر کلروفلئوروکربنی (CFC) به عنوان عامل دمنده فوم‌های پلی یورتان استفاده می‌شود که این کار به کاهش میزان آسیب به لایه اوزون کمک می‌کند. این ماده عایق نسبتا سبک بوده و وزن آن تقریبا دو پوند در هر فوت مکعب است. همچنین این ماده عایق دارای R-value تقریبا R-6.3 در هر اینچ ضخامت است. فوم‌هایی با چگالی کم نیز وجود دارد که می‌توان آن‌ها را در مناطقی که عایق ندارند، اسپری کرد. این نوع عایق‌های پلی یورتان دارای امتیاز تقریبا R-3.6 در هر اینچ ضخامت هستند. یکی دیگر از مزایای این نوع عایق ضد حریق بودن آن است. از فوم پلی یورتان به ویژه در سوله سازی استفاده می‎‌شود.

فوم پلی اورتان؛ نوعی عایق حرارتی دیگر با کاربرد راحت

5. پلی استایرن؛ آخرین مورد از عایق‌های حرارتی رایج

پلی استایرن یک فوم ترموپلاستیک ضد آب است که به عنوان یک ماده عالی عایق صدا و دما کاربرد دارد. این محصول در دو نوع منبسط شده (EPS) و اکسترود شده (XEPS) که به نام استایروفوم نیز شناخته می‌شود، وجود دارد که در رتبه بندی عملکرد و قیمت متفاوت هستند. XEPS گران‌تر و دارای R-value برابر با R-5.5 است، در حالی که این مقدار برای EPS با قیمت پایین‌تر تا R-4 کاهش می‌یابد. بنابراین اگر بودجه کمی دارید، می‌توانید نوع دوم را تهیه کرده و مابقی بودجه را به مصالح دیگری مانند قیمت رابیتس اختصاص دهید.

پلی استایرن؛ آخرین مورد از عایق‌های حرارتی رایج

عایق پلی استایرن سطح صاف منحصربه‌فردی فراهم می‌کند که هیچ نوع عایق دیگری ندارد. معمولا برای استفاده از پلی استایرن فوم ایجاد شده یا به صورت بلوک بریده می‌شود که برای عایق کاری دیوار ایده‌آل است. این فوم قابل اشتعال است و باید با یک ماده شیمیایی نسوز به نام هگزابروموسیکلودودکان (HBCD) پوشانده شود. HBCD اخیرا به دلیل خطرات بهداشتی و زیست محیطی مربوط به استفاده از آن موردانتقاد قرار گرفته است.

کدام عایق حرارتی بهتر است؟ با مشورت با کارشناسان هامون عایق تصمیم بگیرید!

در این مقاله 5 مورد از بهترین عایق‌های حرارتی را معرفی کردیم و گفتیم هر کدام چه ویژگی‌هایی دارند. با این حال انتخاب بین مواد عایق گوناگون به این سادگی نیست و باید با مشاوره‌های تخصصی انجام شود. به همین دلیل از شما دعوت می‌کنیم با کارشناسان هامون عایق در ارتباط باشید و صرفا براساس قیمت کارتن پلاست و دیگر محصولات عایق، برای عایق کاری ساختمان مدنظرتان تصمیم نگیرید؛ چرا که هر گونه انتخاب اشتباهی می‌تواند به قیمت از دست رفتن امنیت جانی ساکنان تمام شود. در پایان اگر سوالی در این باره دارید، در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.