به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

اگر به دنبال تهیه یک عایق حرارتی با تحمل دمای بسیار بالا باشید، پشم سرامیک یکی از گزینه‌های مناسب است. پشم سرامیک به عنوان یکی از مقاوم‌ترین انواع عایق نسوز محسوب شده و با ترکیب اکسید آلومینیوم و سیلیس ساخته می‌شود. انواع مختلفی پشم سرامیک در بازار وجود دارد که هر کدام کاربرد خاصی دارند. در این مقاله هر آنچه را که باید درباره پشم سنگ بدانید، در اختیار شما قرار می‌دهیم. از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این مطلب کاربردی همراه ما باشید.

عایق سرامیک فایبر چیست؟ مروری بر تاریخچه پشم سرامیک

همان طور که در ابتدای این مقاله اشاره کردیم، برای تهیه یک عایق حرارتی مناسب علاوه بر گزینه‌های مرسومی مانند خرید پشم شیشه، گزینه کمتر شناخته شده‌ای تحت عنوان پشم سرامیک نیز پیش روی شماست. قدمت ساخت و تولید پشم سرامیک به دهه 1960 و زمانی برمی‌گردد که اولین پشم سرامیک‌های نسوز مبتنی بر آلومینیوم سیلیکات در بازار اروپا عرضه شد.

از آنجایی که پشم سرامیک مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت و تغییرات دمایی دارد، چندان طولی نکشید که بسیاری از کارفرماها این ماده را برای عایق‌کاری در ساختمان‌های صنعتی به کار گرفتند. در ادامه این مقاله با انواع پشم سرامیک، مزایا و معایب استفاده از آن و همچنین کاربردهای پشم سرامیک آشنا می‌شوید.

انواع پشم سرامیک چیست؟

اگر تجربه خرید پشم سنگ را داشته باشید، حتما می‌دانید که محصولات عایق در شکل و شمایل گوناگونی ساخته و عرضه می‌شوند. پشم سرامیک نیز از این قاعده مستثنی نیست و انواع پشم سرامیک در یکی از دسته‌های زیر جای می‌گیرد:

1. پشم سرامیک رولی یا پتویی

همان طور که از نام این مدل پشم سرامیک پیداست، این عایق به صورت رولی یا پتویی با عرض بین 60 سانتی‌متر تا یک متر تولید می‌شود. عایق‌های پتویی پشم سرامیک انعطاف‌پذیری بالایی دارند و در نگاه اول شبیه به پنبه به نظر می‌رسند. این عایق‌ها با ضخامت بین 1 تا 10 سانتی‌متر با انواع چگالی‌ها ساخته شده و مقاومت متفاوتی نسبت به درجه حرارت (حداکثر تا 1260 درجه سانتی‌گراد) دارند.

از آنجایی که هیچ روکش فویلی یا چسبی برای اتصال این عایق به کار نرفته و صرفا با دوخت سوزنی به هم متصل می‌شوند، پشم سرامیک‌های رولی با وجود استحکام بالا در برابر کشش، ایستایی خوبی ندارند. به همین دلیل اگر قصد استفاده از این نوع پشم سرامیک را دارید، باید بابت قیمت راویز ساختمانی و دیگر سازه‌های فلزی برای اتصال پشم سرامیک به سقف و دیواره‌ها هزینه کنید.

2. پشم سرامیک پانلی یا تخته‌ای

دسته دوم از انواع پشم سرامیک‌ها، عایق‌هایی است که به صورت تخته‌ای یا پانلی ساخته شده و برخلاف نوع قبل، ایستایی دارند. مقاومت حرارتی این مدت پشم سرامیک تا 1700 درجه سانتی‌گراد نیز می‌رسد و به همین دلیل بیشترین کاربرد این عایق در دیواره‌های کوره‌های مذاب، اجاق گازهای صنعتی بزرگ و پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌هاست. مقاومت بالا در برابر ضربه‌های شدید و حرارت مستقیم و همچنین عدم انتقال صدا از دیگر خصوصیات این نوع پشم سرامیک است.

پشم سرامیک پانلی یا تخته‌ای

3. پشم سرامیک ریسمانی یا طنابی

پشم سرامیک ریسمانی در مواردی کاربرد دارد که از قصد استفاده از انواع پتویی را دارید. در این حالت می‌توانید به جای تهیه تسمه یا مفتول برای نگه داشتن عایق پتویی، از پشم سرامیک ریسمانی یا طنابی استفاده کنید که مشابه طناب با سه ریسمان به هم بافته ساخته می‌شود. استقامت و مقاومت بالا در برابر کشش، خصوصیت اصلی پشم سرامیک‌های طنابی است.

4. عایق زد بلوک سرامیکی

پشم سرامیک‌های زد بلوک کاربری ساده‌ای دارند و به شکل بلوک مستقیما روی دیواره‌های کوره‌های مذاب و صنعتی نصب می‌شوند. بسته به اینکه از چه نوع آلیاژی در زد بلوک سرامیکی استفاده شده باشد، مقاومت محصول در برابر تحمل دما متفاوت خواهد بود. با این حال این نوع عایق‌ها معمولا دمای 1500 درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌کنند و با چگالی 190 کیلوگرم در متر مکعب به فروش می‌رسند.

5. پشم سرامیک فله‌ای

اگر در این باره که پشم سرباره چیست یا پشم سنگ و شیشه به چه صورت ساخته می‌شود، اطلاعات داشته باشید، حتما می‌دانید که معمولا همه این محصولات ابتدا به صورت فله‌ای ساخته شده و سپس آن‌ها را فشرده می‌کنند تا انواع مختلفی با دانسیته متفاوت پدید آید. با این حال پشم سرامیک‌های فله‌ای نیز قابل خریداری هستند و بیشتر برای پر کردن درز و شکاف‌های کوره‌های مذاب مورداستفاده قرار می‌گیرند.

پشم سرامیک فله‌ای

مزایا و مضرات پشم سرامیک چیست؟

چه قصد خرید توری پلاستیکی داشته باشید و چه بخواهید پشم سرامیک خریداری کنید، باید نگاهی همه جانبه به مزایا و معایب محصول داشته و بعد تصمیم بگیرید. اولین مزیت پشم سرامیک پایداری و مقاومت بالای آن در برابر حرارت و همچنین شوک‌های حرارتی است. خاصیت آکوستیکی خوب، این عایق را به گزینه مناسبی برای مواردی که عایق کاری صوتی نیز مدنظر است، تبدیل می‌کند. پشم سرامیک آتش نمی‌گیرد و در برابر مواد شیمیایی، روغن‌ها و خوردگی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد. ضمن اینکه فرایند نصب و استفاده از آن کار چندان پیچیده‌ای نیست.

مهم‌ترین عیب و به عبارتی مضرات پشم سرامیک این است که گفته می‌شود تنفس ریزالیاف آن سرطان‌زاست. به همین دلیل تاکید می‌شود پشم سرامیک صرفا در موارد خاص و صنعتی مورداستفاده قرار گیرد. همچنین عیب دیگر این عایق مقاومت پایین آن در برابر اسید‌فسفریک و هیدروفلوریک است. ضمن اینکه برای خرید پشم سرامیک باید نسبتا زیاد هزینه کنید.

قیمت پشم سرامیک چقدر است؟

مشابه با قیمت ورق پلی اتیلن و دیگر مصالح مورداستفاده در ساختمان سازی، قیمت پشم سرامیک نیز بسته به نوع آن متفاوت است. با این حال به طور کلی پشم سرامیک نسبت به دیگر محصولات مشابه مانند پشم شیشه و پشم سنگ قیمت بالاتری داشته و به همین دلیل در بسیاری از موارد خرید آن صرفه اقتصادی ندارد.

قیمت پشم سرامیک

خرید بهترین محصولات عایق با قیمت مناسب از فروشگاه هامون عایق

در این مقاله توضیح دادیم که پشم سرامیک چیست، چه انواعی دارد و مزایا و معایب آن چه مواردی هستند. شما می‌توانید برای تشخیص و انتخاب بهترین عایق مناسب سازه مدنظرتان، با کارشناسان هامون عایق به رایگان مشورت کنید و باکیفیت‌ترین متریال عایق موجود در بازار ایران را سفارش دهید. در پایان از شما دعوت می‌کنیم هر سوالی در این باره دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر همراهان عزیز و همیشگی هامون عایق به اشتراک بگذارید.