به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

عایق‌های سلولزی قدیمی‌ترین نوع عایق کاری است و امروزه نیز در برخی خانه‌ها یافت می‌شود. این عایق‌ها همچنان محبوب هستند و برای هر نوع مکان و فضایی مورداستفاده قرار می‌گیرند. در این مقاله توضیح می‌دهیم عایق سلولزی چیست، از چه ترکیباتی ساخته شده و چه مزایا و معایبی دارد. کمتر از 5 دقیقه مطالعه مطلب پیش رویتان کافی است تا به اطلاعات جامعی درباره عایق سلولزی دست پیدا کنید. پس تا انتها همراه ما باشید.

عایق سلولزی: پوششی از دل طبیعت برای فضاهای مختلف!

سلولز نوعی عایق ساخته شده از الیاف گیاهی است که برای عایق بندی دیوارهای محصور و باز، کف اتاق زیر شیروانی و همچنین دیوارهای ساخته شده استفاده می‌شود. شرکت‌های متعددی عایق سلولزی تولید می‌کنند و ماده اولیه این عایق، عمدتا خمیر حاصل از کاغذ و روزنامه‌های بازیافت شده است.

عایق سلولزی که از ذرات بسیار کوچک تشکیل شده، برای اکثر فضاها استفاده می‌شود و برخلاف انواع پشم شیشه، نوعی عایق با قدمت طولانی است. دوران اوج عایق‌های سلولزی به قبل از دهه 1950 برمی‌گردد؛ چرا که در این دهه مواد عایق ضدحریق روی کار آمدند. با این حال، بعدتر با افزودن موادی که در بخش بعد ذکر می‎کنیم، عایق‌های سلولزی نیز خواص ضدحریق پیدا کردند.

عایق سلولزی از چه ساخته شده است؟

عایق سلولزی مدرن از 75 تا 85 درصد کاغذ بازیافت شده ساخته شده است. امروزه این مواد عایق حدود 15 درصد حجمی با اسید بوریک، بوراکس یا سولفات آمونیوم ترکیب می‌شوند. این مواد شیمیایی سمی نیستند و خطری برای سلامت افراد ندارند اما می‌توانند به عنوان بازدارنده شعله آتش عمل کرده و به کاهش مشکلات آفات کمک کنند. با توجه به مواد اولیه ساده به کار رفته در ساخت عایق سلولزی، این متریال نسبت به قیمت پشم سنگ ارزان‌تر است؛ اما خالی از عیب و ایراد نیست.

عایق سلولزی از چه ساخته شده است؟

مقدار R-Value عایق سلولزی چیست؟

به طور کلی قیمت مصالح مختلفی که به عنوان عایق استفاده می‌شود مانند قیمت فوم پلی اتیلن، متاثر از فاکتورهای مختلفی از جمله R-Value است. فاکتور R-Value ظرفیت مقاومت یک ماده عایق در برابر جریان گرماست. این بدان معناست که هر چه مقدار R-Value بالاتر باشد، ماده عایق قدرت بیشتری دارد. R-Value برای عایق سلولز سست پرکننده (شل) بین R-3.1 و R-3.8 در هر اینچ است. با این حال نمی‌توان صرفا بر اساس یک عدد بهترین نوع عایق را انتخاب کرد، زیرا گرما از طریق تشعشع و همرفت به داخل و خارج جریان می‌یابد. اتلاف گرما از طریق همرفت یا جریان هوا می‌تواند تقریبا 40 درصد از کل اتلاف انرژی در خانه را تشکیل دهد. به همین دلیل صرفا نباید براساس R-Value تصمیم بگیرید.

مزایای عایق سلولزی چیست؟

همه مواد عایق مزایا و معایبی دارند که قبل از انتخاب هر کدام باید از آن‌ها آگاهی داشته باشید. مزایای عایق سلولزی عبارتند از:

  • سلولز دارای مواد بازیافتی بیشتری نسبت به سایر عایق‌های تجاری موجود است.
  • در ساخت و استفاده از عایق‌های سلولزی از هیچ گاز گلخانه‌ای به عنوان پیشران استفاده نمی‌شود.
  • سلولز به راحتی به گوشه‌ها و شکاف‌ها نفوذ می‌کند.
  • عایق سلولزی نسبتا ارزان و قیمت آن در حد قیمت توری پلاستیکی است.
  • اسید بوریک، بوراکس یا سولفات آلومینیوم که در عایق سلولزی استفاده می‌شود، عایق را در برابر کپک، آفات و آتش مقاوم می‎سازد.

مزایای عایق سلولزی چیست

معایب عایق سلولزی چیست؟

نکته مهمی که در ساختمان‌سازی و به ویژه هنگام تامین مصالح باید به یاد داشته باشید، این است که قیمت متریالی مانند قیمت روز رابیتس یا قیمت انواع مواد عایق، به میزان عرضه و تقاضا نیز بستگی دارد. بنابراین شاید قیمت پایین عایق سلولزی با توجه به معایب زیر و تقاضای کمتر (نسبت به گذشته) منطقی به نظر برسد.

  • در اوایل دهه 1970، از سلولز پرکننده شل برای پر کردن حفره‌های خالی دیوار استفاده می‌شد. اما به دلیل محدودیت‌های دستگاه دمنده، مواد فشرده و ته‌نشین شده و شکاف‌های گسترده‌ای در حفره‌های دیوار ایجاد می‌شد.
  • سلولزهای مدرن و ترکیبی با مواد شیمیایی مذکور، تا 20 درصد ته نشین می‌شوند.
  • سلولز باید خشک نگه داشته شود زیرا تا 130 درصد وزنی آب را جذب می‌کند.
  • پس از جذب آب بسیار آهسته خشک شده و باعث خراب شدن آن می‌شود.
  • پس از اینکه عایق سلولزی آب را جذب کرد، خاصیت ضدحریق آن از بین می‌رود.
  • سلولز متراکم به راحتی راه خود را به همه جا باز می‎کند و از طریق هر روزنه‌ای در حفره دیوار به داخل خانه می‌ریزد.
  • وزن سلولز چندین برابر عایق پشم شیشه است.

معایب عایق سلولزی چیست

مقایسه عایق سلولزی با پشم شیشه و پشم سنگ

سلولز ممکن است بهترین انتخاب برای خانه شما نباشد. اما گزینه‌های دیگر شما چیست؟ به طور کلی دو نوع عایق برای مصارف خانگی وجود دارد: عایق دمیده و عایق پتویی یا رولی که به صورت رول‌های از پیش برش خورده و با عرض استاندارد فروخته می‌شود که نصاب‌ها بین تیرچه‌های کف، خرپاها و ناودانی‌های دیوار قرار می‌دهند. سلولز تنها یکی از معدود مواد عایق موجود در بازار امروز است و دیگر مواد جایگزین عبارتند از:

  • عایق پشم شیشه رایج‌ترین ماده مورد استفاده برای کاربردهای عایق مسکونی است
  • عایق فوم اسپری شبیه عایق دمنده است، اما نوعی فوم مایع محسوب می‌شود
  • عایق پشم سنگ که به شکل‌های مختلف در دسترس است.

هر کدام از این نوع عایق‌ها و مواد مزایا و معایب خاص خود را دارند. برای مثال عایق‌های پشم شیشه برخلاف عایق سلولزی در هنگام نصب گردوغبار ایجاد نمی‌کنند، نسبت به سلولز کمتر مستعد رشد کپک بوده و ارزان‌تر از سلولز هستند.

همچنین عایق‌های پشم سنگ از نظر خاصیت عایق صوتی و حرارتی بهتر از سلولز عمل می‌کنند، روش نصب ساده‌تری دارند، ضدرطوبت بوده و حتی در صورت جذب آب نیز ضدحریق هستند. بنابراین حتی در مواردی که بودجه پروژه محدود است، گزینه‌های به مراتب بهتری پیش روی شما قرار دارد. در این موارد می‌توانید با تهیه عایق پشم شیشه، بودجه را به استعلام قیمت ورق رنگی و خرید این مصالح کاربردی در ساختمان‌سازی اختصاص دهید.

خرید بهترین مواد عایق با کیفیت بالا و قیمت مناسب از فروشگاه هامون عایق

در این مقاله توضیح دادیم که عایق سلولزی چیست و چه ویژگی‌هایی دارد. پشم سنگ و پشم شیشه دو جایگزین ایده‌آل این ماده عایق هستند. شما می‌توانید بهترین نوع عایق‌های معدنی موجود در بازار را از فروشگاه هامون عایق و با قیمت مناسب سفارش دهید. در پایان از شما دعوت می‌کنیم هر سوالی در این باره دارید، در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.