به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

یکی از مهم‌ترین مراحل سوله‌سازی، عایق کردن سقف این سازه‌هاست؛ چرا که معمولا در سوله‌ها سرمایه زیادی نگهداری می‌شود که باید از آن‌ها در برابر آسیب حرارت و رطوبت محافظت کنید. از طرف دیگر، از آنجایی که معمولا سوله‌ها فضای بزرگی هستند، انرژی زیادی برای گرمایش و سرمایش آن استفاده می‌شود. در صورتی که عایق‌بندی سقف به درستی انجام نشود، هدررفت انرژی و به تبع آن هزینه‌های مربوطه افزایش می‌یابد. به همین دلیل شناخت و استفاده از بهترین عایق برای سقف سوله اهمیت بسیاری دارد. در این مقاله در این زمینه راهنمایی‌تان می‌کنیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

بهترین عایق برای سقف سوله چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

قبل از اینکه انواع ماده عایق مناسب سقف سوله را معرفی کنیم، بهتر است با ویژگی‌های بهترین عایق برای سقف سوله آشنایی داشته باشید تا صرفا به این دلیل که کارتن پلاست قیمت پایین‌تری دارد، اشتباه انتخاب نکنید. در واقع از هر نوع عایق حرارتی نمی‌توان برای سوله‌ها استفاده کرد و عایقی که برای پوشش سقف سوله مورداستفاده قرار می‌گیرد، باید ویژگی‌های خاصی از جمله موارد زیر را داشته باشد:

  • مقاومت بسیار بالا در برابر عبور حرارت و تغییر دمای محیط
  • مقاومت بالا در برابر انواع قارچ‌ها و میکروب‌ها
  • استحکام بالا در برابر ضربه و فشارهای مختلف
  • عدم استفاده از فرمالدهید در ترکیبات سازنده عایق
  • دارای چگالی مناسب
  • دارای طول عمر زیاد

علت عدم استفاده از فرمالدهید این است که این ماده خاصیت سرطان‌زایی بالایی دارد و به هیچ عنوان نباید در ترکیبات ماده عایق سقف و دیوارهای سوله وجود داشته باشد.

انواع عایق مناسب برای سقف سوله

انواع عایق مناسب برای سقف سوله

امروزه انواع مختلفی از مواد عایق در بازار وجود دارد که هر کدام ویژگی‌های منفی و مثبتی دارند. برای انتخاب هر نوع ماده عایقی باید شرایط جغرافیایی و موقعیت مکانی سوله و همچنین نوع کاربری سوله را در نظر داشته باشید و بر این اساس تصمیم بگیرید. در این بخش از مقاله با انواع مواد عایقی که می‌توانید در سوله سازی از آن‌ها استفاده کنید، آشنا می‌شوید.

1. فوم پلی یورتان؛ بهترین عایق حرارتی پشت بام و سوله

اگر با نحوه عایق کاری کف ساختمان یا سقف آشنایی داشته باشید، حتما می‌دانید که عایق بندی کار چندان ساده‌ای نیست. با این حال فوم‌های پلی یورتان چنین ویژگی را ندارند و استفاده از آن‌ها بسیار ساده است. به این منظور دو ماده اولیه ایزوسیانات و پلی ال را در مخزن دستگاه پاشش می‌ریزند.

با روشن کردن دستگاه، این ماده‌ها با هم ترکیب شده و سپس با فشار روی سقف یا هر سطح موردنظر دیگری می‌پاشند. پس از چند دقیقه، پلی یورتان سفت می‌شود و به این ترتیب عایق محکمی به وجود می‌آورد.

فوم‌های پلی یورتان به عنوان بهترین عایق برای سقف سوله، وزن و چگالی کمی دارند و با توجه به کاربری ساده، می‌توان از آن‌ها در عرض مدت زمان کوتاهی در سطح وسیعی استفاده کرد.

از این رو اگر برای سوله سازی محدودیت زمانی دارید، استفاده از این ماده عایق می‌تواند به روند کار بسیار سرعت ببخشد. همچنین این فوم‌ها ضریب انتقال حرارت بسیار کمتری نسبت به دیگر انواع عایق دارند و به همین دلیل به خصوص برای مناطقی که نوسان دما در طول سال زیاد است، مناسب هستند. در مقابل، پلی یورتان عایق صوتی چندان مناسبی نیست.

پشم شیشه؛ بهترین عایق حرارتی سقف شیروانی و سوله

2. پشم شیشه؛ بهترین عایق حرارتی سقف شیروانی و سوله

پشم شیشه یکی از پرکاربردترین و در عین حال قدیمی‌ترین مواد مورداستفاده به عنوان عایق صوتی و حرارتی است. برای ساخت این عایق، شیشه را ذوب کرده و با ماسه و رزین ترکیب می‌کنند. الیاف شیشه مورداستفاده در ساخت پشم شیشه بسیار ریز است و به صورت رشته‌های نازکی تولید می‌شود.

با توجه به قیمت پشم شیشه و ارزان‌تر بودن آن نسبت به پلی یورتان، از این ماده به وفور برای عایق کاری سقف سوله‌ها و همچنین در هسته ساندویچ پانل‌ها استفاده می‌شود. با این حال، پشم شیشه برای عایق کاری سقف از بیرون چندان گزینه مناسبی نیست؛ چرا که به مرور زمان در اثر وزش باد جابجا می‌شود.

3. پشم سنگ؛ بهترین عایق صوتی سقف سوله

ماده عایق پرکاربرد دیگر، پشم سنگ است که از بازالت، نوعی سنگ آتشفشانی تهیه می‌شود. نسبت به پشم شیشه، این عایق تراکم بیشتر و به تبع آن، مقاومت حرارتی بالاتری دارد. به همین دلیل منطقی است که قیمت پشم سنگ در مقایسه با پشم شیشه بیشتر باشد. این ماده عایق تا 750 درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌کند و دمای ذوب آن به 1300 درجه سانتی‌گراد می‌رسد. از طرف دیگر ضریب انتقال حرارت آن بسیار پایین است و تحمل تا 30 درجه دمای زیر صفر را دارد.

عایق پشم سنگ در انواع مختلفی شامل لوله‌ای یا ایزوپایپ، پتویی یا ایزوبلانکت، تخته‌ای یا فنوپانل و لحافی یا فنوفلت تولید و به بازار عرضه می‌شود. در این میان، پشم سنگ‌های پتویی یا ایزوبلانکت بهترین عایق برای سقف سوله هستند و معمولا با روکش آلومینیوم مورداستفاده قرار می‌گیرند.

4. عایق سقف نانو؛ یکی دیگر از گزینه‌های مناسب برای عایق بندی سوله

همان طور که از اسم این مواد عایق پیداست، این نوع عایق با استفاده از تکنولوژی نانو تولید می‌شود. مشابه با فوم‌های پلی یورتان، نحوه استفاده از عایق‌های نانو نیز به صورت پاششی است و از آنجایی که این مواد قابلیت چسبندگی بالا و مقاومت بالایی در برابر انتقال حرارت دارند، در عایق کاری سوله‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند.

عایق سقف نانو؛ یکی دیگر از گزینه‌های مناسب برای عایق بندی سوله

ضمن اینکه از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند و همین، مزید بر علت استفاده فراوان از عایق‌های نانو در پوشش سقف و دیوار سوله‌هاست؛ چرا که در بسیاری از موارد ساخت سازه‌های مختلف، قیمت مصالح گوناگون مانند ماده عایق یا قیمت راویز حرف اول را می‌زند.

خرید بهترین عایق برای سقف سوله با بالاترین کیفیت از فروشگاه هامون عایق

در این مقاله گفتیم بهترین عایق برای سقف سوله چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد و همچنین چند مورد از بهترین گزینه‌ها برای عایق بندی سقف سوله‌ها را معرفی کردیم. شما می‌توانید ماده عایق موردنظر خود را با بالاترین کیفیت و قیمتی مناسب از فروشگاه هامون عایق سفارش دهید و هر کجای ایران که باشید، در محل تحویل بگیرید. در پایان از شما دعوت می‌کنیم هر سوالی که درباره عایق بندی سقف سوله خود دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر همراهان عزیز و همیشگی هامون عایق به اشتراک بگذارید.