به سبد خرید افزوده شد
ادامه خرید

از هیاهوی عابران پیاده گرفته تا صدای ممتد بوق خودروها، سروصدای مزاحم مشکل آزاردهنده‌ای در ساختمان‌های مسکونی و تجاری است. بهترین راه برای زندگی در محیطی ساکت و آرام، استفاده از عایق صدا در ساختمان سازی است. طیف وسیعی از انواع عایق صوتی وجود دارد که برای جذب، انحراف و از بین بردن نویز طراحی شده‌اند. همه آن‌ها به کنترل صدا به شیوه‌ای خاص کمک می کنند و آن را در سطح بسیار قابل تحمل‌تری نگه می‌دارند. در این مقاله برخی از محبوب‌ترین متریالی را که به عنوان عایق صدا در ساختمان سازی استفاده می‌شوند، معرفی می‌کنیم. تا انتها همراه ما باشید.

بهترین عایق صدا چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

چه بخواهید عایق خریداری کنید و چه صرفا قصد خرید مصالح نسبتا ساده‌ای مانند خرید توری مرغی را داشته باشید، باید درباره ویژگی‌های محصول مناسب اطلاعات کافی کسب کنید. در زمینه عایق‌های صوتی، این متریال باید چگالی و ضخامت مناسبی داشته باشند تا بتوانند حالت آکوستیک خود را حفظ کرده و به عبارت دیگر، از انتقال صدا جلوگیری کنند. در واقع هر چه ماده‌ای چگال‌تر، سنگین‌تر و متراکم‌تر باشد، دافعه صوتی بهتری دارد.

علاوه بر چگالی، جنس عایق صوتی نیز نکته مهمی در انتخاب آن است. برخی عایق‌ها صدا را دفع کرده و برخی دیگر مانند پشم سنگ و پشم شیشه با حفره‌های فراوان در ساختار خود، صدا را جذب می‌کنند. در هر دو حالت، صدا به قسمت دیگر ساختمان منتقل نمی‌شود. بعضی از مواد عایق صدا، در برابر آب و رطوبت نیز خاصیت عایق دارند و گزینه مناسبی برای مناطق شرجی با رطوبت بالا هستند. در بخش بعد با انواع عایق‌های صوتی و ویژگی‌های هر کدام آشنا می‌شوید.

انواع عایق صدا در ساختمان سازی

به طور کلی انواع عایق صدا بر اساس نحوه نصب به دو دسته توکار و روکار تقسیم می‌شوند. عایق‌های توکار در حین ساختمان سازی نصب و اجرا می‌شوند و در داخل سقف، کف و دیوارها قرار می‌گیرند. این دسته عایق‌ها معمولا ارزان‌تر از عایق‌های روکار هستند و با تهیه آن‌ها می‌توانید بودجه خود را صرف مصالح دیگری مانند قیمت رابیتس کنید. در مقابل عایق‌های روکار بعد از تکمیل ساختمان سازی و روی سطوح اجرا می‌شوند و برخلاف عایق‌های توکار نمی‌توانند به عنوان عایق حرارتی نیز عمل کنند. در ادامه با هر کدام از عایق‌های صوتی توکار و روکار آشنا می‌شوید.

انواع عایق صدا در ساختمان سازی

پشم شیشه؛ بهترین عایق صدا برای سقف

یکی از محبوب‌ترین انواع عایق‌های صوتی توکار، پشم شیشه است که از الیاف بسیار باریک شده شیشه مذاب تولید می‌شود. با قرارگیری رشته‌های الیاف، صفحات متراکم پشم شیشه به وجود می‌آید. ساختار این عایق به نحوی است که هوا داخل آن محبوس می‌شود و بنابراین عبور صوت را به حداقل می‌رساند. ضمن اینکه پشم شیشه به عنوان عایق حرارتی نیز عمل می‌کند و میزان هدررفت انرژی را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد. چنین مزایایی ارزشش را دارد که برای قیمت الیاف پشم شیشه هزینه کنید.

پشم سنگ؛ بهترین عایق صدا برای دیوار

پشم سنگ عایق صوتی و البته حرارتی دیگری است که به وفور در ساختمان سازی استفاده می‌شود. مواد اولیه این عایق، مواد معدنی مذاب هستند که وزن پایینی دارند و به همین دلیل نتیجه، عایق سبکی است که بار اضافی به ساختمان وارد نمی‌کنند. این عایق متخلخل در جذب انرژی صوتی و حرارتی بسیار خوب عمل می‌کند و خرید عایق پشم سنگ بسیار صرفه اقتصادی دارد. همچنین علی رغم سفت بودن، این عایق به راحتی برش می‌خورد.

پشم سرباره؛ نوعی عایق صدا در ساختمان سازی

یکی دیگر از انواع مواد عایق صدا در ساختمان سازی، پشم سرباره است که از سال 1875 میلادی تاکنون، کاربرد گسترده‌ای به عنوان عایق صدا دارد. با این حال پشم سرباره نسبت به دو مورد قبل، مقاومت کمتری در برابر رطوبت، حرارت و خورندگی دارد و در دماهای بالاتر از 600 درجه سانتی‌گراد تغییر حالت می‌دهد. همچنین پشم سرباره در صورت برخورد با آب، خاصیت خورندگی از خود نشان می‌دهد. به همین دلیل گزینه مناسبی در عایق کاری سوله سازی نیست.

عایق صدا در ساختمان سازی

یونولیت؛ عایق صدای سبک و توکار

ورقه‌های یونولیت با چگالی بالای خود در برابر سروصدای زیاد مکان‌هایی مانند موتورخانه مقاومت کرده و با جذب صدا، فضای آرامی برای ساکنان ساختمان فراهم می‌کنند. از این ماده عایق هم برای سقف و هم دیوار در مرحله سفت کاری استفاده می‌شود و گزینه ارزانی برای جلوگیری از انتقال صوت است. بنابراین اگر توان پرداخت هزینه پشم سنگ را ندارید یا با توجه به بودجه‌تان کارتن پلاست قیمت بالایی دارد، یونولیت جایگزین نسبتا مناسبی خواهد بود. البته توجه داشته باشید که یونولیت، عایق حرارتی نیست و از این نظر ایمنی ساختمان را در برابر آتش سوزی تامین نمی‌کند.

پلی یورتان؛ از انواع عایق صدا توکار

پلی یورتان به عنوان یک فوم نسوز، در برابر صوت و حرارت مقاومت بالایی دارد. این ترکیب به صورت اسپری فوم روی سطوح اجرا می‌شود و کاربرد آسانی دارد. این عایق اکوستیک مانع خوبی در برابر ورود سروصداهای مزاحم به داخل خانه شماست و از طرف دیگر، با توجه به ویژگی عایق حرارتی آن، مصرف انرژی ساختمان را کاهش می‌دهد.

انواع عایق صدا روکار در ساختمان سازی

تا اینجا انواع عایق‌های توکار را معرفی کردیم. اما اگر ساختمان سازی به پایان رسیده و عایق کاری را فراموش کردید، جای نگرانی نیست. در این مواقع می‌توانید عایق‌های صدا روکار را تهیه و اجرا کنید. عایق‌های شانه تخم مرغی ظاهری شبیه به شانه تخم مرغ دارند و با فرورفتگی‌ها و برآمدگی‌های خود اصوات را جذب می‌کنند. عایق صوتی مسطح و منشوری نیز انواع دیگری از عایق‌های روکار هستند.

نحوه پیاده سازی عایق ساختمان

چگونه عایق صدا در ساختمان سازی اجرا می‌شود؟

برای نصب عایق صدا، ابتدا کارشناسان تست صدا را انجام می‌دهند و با در نظر گرفتن ملاحظاتی مانند شرایط ساختمان، موقعیت جغرافیایی آن، تمایل مشتری به تخریب یا عدم تخریب و همچنین شدت صوت، عایق صوتی مناسب انتخاب و به صورت روکار یا توکار نصب می‌شود. در واقع برای اجرای عایق‌های توکار باید بخشی از دیوار تخریب شود ولی برای اجرای عایق روکار نیازی به تخریب نیست.

خرید انواع عایق صدا در ساختمان سازی از فروشگاه هامون عایق

در این مقاله انواع عایق صدا در ساختمان سازی را معرفی کردیم و به طور خلاصه گفتیم عایق کاری چطور انجام می‌شود. شما می‌توانید انواع عایق صدا را با بالاترین کیفیت و قیمت مناسب از فروشگاه هامون عایق سفارش دهید. در پایان اگر سوالی در این باره دارید، در بخش نظرات با ما و دیگر همراهان عزیز و همیشگی هامون عایق به اشتراک بگذارید.